GUI-Generic Builder (online)
-
Już działa, zmiany przeniesione jednak na późniejszy termin.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025
-
Kompiluję soft 1.4.4 z MCP, przekaźnikami, przyciskami, DS18B20 i kontaktronami. Wybieram 1MB flash i wgrywam do wemosa d1 mini pod 0x00000, 8Mbit, DOUT, 40MHz, 26M(crystal freq) i działa, ale po wybraniu przekaźników dla MCP żaden się nie zapisuje i nie mogę wybrać żadnego adresu dla MCP. Nie zapisuje się nic a nic.
Coś robię źle? Bo już zgłupiałem, a chciałem do sterownika garazowego dorzucić świeższy soft z powiadomieniami pushover i lipa
Coś robię źle? Bo już zgłupiałem, a chciałem do sterownika garazowego dorzucić świeższy soft z powiadomieniami pushover i lipa
-
Wybierz adres mcp i chociaż jeden przekaźnik i zapisz. U mnie tak działa.Albert wrote: ↑Fri Mar 05, 2021 3:26 pm Kompiluję soft 1.4.4 z MCP, przekaźnikami, przyciskami, DS18B20 i kontaktronami. Wybieram 1MB flash i wgrywam do wemosa d1 mini pod 0x00000, 8Mbit, DOUT, 40MHz, 26M(crystal freq) i działa, ale po wybraniu przekaźników dla MCP żaden się nie zapisuje i nie mogę wybrać żadnego adresu dla MCP. Nie zapisuje się nic a nic.
-
Widzę, że wysyłane są prośby o wygenerowanie wersji niższych niż aktualnie wyświetlająca się na formatce. Builder posiada tylko jedną, aktualną wersję i tylko z niej kompiluje bina. Tak więc jeśli teraz jest wersja 1.5.1 to nawet jak się wyśle prośbę o wersję 1.5.0 i tak wygeneruje się bin z wersją 1.5.1 GUI Generic.
-
Bazując na doświadczeniu @elmaya ustawiłem domyślnie częstotliwość procesora na 160MHz. Przy tej częstotliwości działanie modułów jest stabilniejsze. Można ustawić na 80MHz do kompilacji, ale mogą się pojawić problemy z obsługą niektórych funkcji GUI-Generic.
-
Jak widzę co wy wyprawiacie to zatyka dech w piersiach 15 miesięcy temu mordowałem się 5 nocy w pracy żeby skompilować binkę do 3x ds18b20 a teraz jest to na pstryk palca Już nie mam gdzie dawać tych czujników Pewnie już wiecie że będzie trzeba to zrobić lecz nigdzie nie widziałem żeby ktoś to napisał. Jeśli już pamięć nie blokuje dzięki builder online przydał by się bin żeby wszystkie przekaźniki krańcówki miały pushover i tutaj ukłon w kierunku krycha88 jak miał byś wolną chwilę to było by super, mam pewien projekt który właśnie na to czeka. A chciał bym się uwolnić od skryptów. Pozdrawiam i jeszcze raz powiem chylę czoła przed waszymi umiejętnościami.
-
Dla ilu przekaźników byś chciał te powiadomienia?Kamil Ból wrote: ↑Thu Mar 11, 2021 11:21 pm Jak widzę co wy wyprawiacie to zatyka dech w piersiach 15 miesięcy temu mordowałem się 5 nocy w pracy żeby skompilować binkę do 3x ds18b20 a teraz jest to na pstryk palca Już nie mam gdzie dawać tych czujników Pewnie już wiecie że będzie trzeba to zrobić lecz nigdzie nie widziałem żeby ktoś to napisał. Jeśli już pamięć nie blokuje dzięki builder online przydał by się bin żeby wszystkie przekaźniki krańcówki miały pushover i tutaj ukłon w kierunku krycha88 jak miał byś wolną chwilę to było by super, mam pewien projekt który właśnie na to czeka. A chciał bym się uwolnić od skryptów. Pozdrawiam i jeszcze raz powiem chylę czoła przed waszymi umiejętnościami.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Jak dla mnie to dla 4 może 5 przekaźników byłoby super jakby były powiadomienia
-
Padło?
Code: Select all
502 Bad Gateway
-
Do mojego projektu potrzebne jest 5 szt.