Majstry mam problem.
Wemos d1 mini + MCP23017 + 12 przekaźników. Dzisiaj generowałem najświeższą binarkę. Na poprzedniej to samo.
Moduł jak straci na kilkanaście minut internet - nie łączy się z nim wcale. Miga dioda i tyle. trzeba ręcznie resetować. Gdzie szukać problemu?
Edit. Wgrałem starszą binarkę, którą miałem zachomikowaną na dysku i tego nie ma.
GUI-Generic Builder (online)
-
Witam, rozglądam się za przełącznikami do puszki pod większe obciążenia jak sonoff mini który ma 10A.
Wpadł mi w oko shelly 1 i 1PM, jedynkę dziś będę suplował..
Natomiast 1PM ma pomiar energii i wbudowany czujnik który pilnuje przegrzania modułu jak i przeciążenia przekaźnika czy gui to wszystko wspiera bezproblemowo?
Natomiast 1PM ma pomiar energii i wbudowany czujnik który pilnuje przegrzania modułu jak i przeciążenia przekaźnika czy gui to wszystko wspiera bezproblemowo?
-
W teorii wspiera ale musisz przetestować bo nie ma tego urządzenia.kurus wrote: ↑Sun May 15, 2022 7:10 am Witam, rozglądam się za przełącznikami do puszki pod większe obciążenia jak sonoff mini który ma 10A.
Użyj szablonu "Shelly 1PM NTC10K" dodatkowo zaznacz opcję NTC10K (builderze trzeba to poprawić aby zaznaczał prawidłową opcję).
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Dzisiaj właśnie wgrałem do Shelly 1 PM ale przy włączeniu NTC nie loguje się do clouda, jak wyłączę NTC to działa bez problemu. Nie pokazuje jedynie napięcia i prądu tylko moc.
Drugi moduł to Shelly Plus 1 PM, wgrywałem przez stronę buildera i ESP Flash Download Tool 3.6.7 ale nie chce rozgłaszać sieci Supla.
-
Witam. Czemu po dodaniu czujnika jakości powietrza z IKEA obok wyświetlanej wartości zanieczyszczenia jest ikona celciusza ?? Jak to usunąć ??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Bo te wartości są przesyłane na kanale termometru. Na razie tego nie usuniesz. Trzeba poczekać na wsparcie dla ogólnego kanału pomiarowego i wtedy ten problem się rozwiąże.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
-
Ok w takim razie czekam cierpliwie
-
Witam
Czy ktoś z forumowiczów generował firmware dla SonOffa Basic R2 ? i czy udało się dodać urządzenie do clouda ?
U mnie po wygenerowaniu i po wgraniu dioda miga ale sieć się nie rozgłasza - nie mogę się połączyć
Czy ktoś z forumowiczów generował firmware dla SonOffa Basic R2 ? i czy udało się dodać urządzenie do clouda ?
U mnie po wygenerowaniu i po wgraniu dioda miga ale sieć się nie rozgłasza - nie mogę się połączyć
-
Witam.
Mam Sonoff Dual R3 i chciałbym do niego wgrać GUI-Generic do sterowania rolety. Zastanawiam się co wybrać na stronie generator, jaką płytkę.
1. Sonoff Dual R2 - ma ESP8285 - raczej odpada bo taki nie jest w Sonoff Dual R3
2. Sonof Dual R3 Lite - ma ESP32 ale czy do Sonoff Dual R3 będzie ok
3. Generic ESP32 Module
Które wybrać żeby nie popsuć ?
Takie jeszcze pytanko czy GUI-Generic obsłuży czujnik Sharpa GP2Y1014
Mam Sonoff Dual R3 i chciałbym do niego wgrać GUI-Generic do sterowania rolety. Zastanawiam się co wybrać na stronie generator, jaką płytkę.
1. Sonoff Dual R2 - ma ESP8285 - raczej odpada bo taki nie jest w Sonoff Dual R3
2. Sonof Dual R3 Lite - ma ESP32 ale czy do Sonoff Dual R3 będzie ok
3. Generic ESP32 Module
Które wybrać żeby nie popsuć ?
Takie jeszcze pytanko czy GUI-Generic obsłuży czujnik Sharpa GP2Y1014