Zmiana z m³ na l i brak liczenia impulsów na cloudzie

User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie wiem. Nie mam dostępu do Twojej sieci.
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

pzygmunt wrote: Mon Mar 15, 2021 5:51 pm Nie wiem. Nie mam dostępu do Twojej sieci.
A gdybyś miał to co byś sprawdził? W sumie urządzenia są w podsieci WiFi z której tydzień temu się aktualizowały, a nie zmieniałem żadnych ustawień, więc myślę że dostęp do internetu mają.

A jeśli z jakiegoś powodu nie mają, to zaraz podepnę biny lokalnie i podmienię linki.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

W sumie nie muszę, sprawdziłem podane linki z przeglądarki: File not found.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

A widzisz. W błąd wprowadziła mnie informacja, że coś tam już zaktualizowałeś z wersji nieoficjalnej. Poprawiłem.
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

OK, najstarszy LIW-01 się zaktualizował do wersji 2.8.0. Sprawdzam czy pomogło to na opisaną dolegliwość.

EDIT:
Potwierdzam. w tej wersji licznik zlicza nawet jak przy włączeniu zasilania "styki impulsatora są zwarte".
Dzięki.

Ale te 2 najnowsze LIWy niestety bez zmian, nie aktualizują się, więc do wymiany.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

Troche nie wtemacje ale moze Przemek zerknie. Ja mam pytanko czy nie dało by się w aplikacji czy na wykresie ewentualnie w cloud wyświetlać 0.000 czyli 3 miejsca po przecinku. Mam 1 impuls to litr i jak ustawie m3 to brakuje mi dokładności do 1 litra jak ustawie w litrach to będą wielkie wartości. I zawsze zle.
https://pietras-81.aqi.eco/
User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Jeśli będzie więcej chętnych to możemy zmienić precyzję.
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

pzygmunt wrote: Thu Jun 01, 2023 6:44 pm Jeśli będzie więcej chętnych to możemy zmienić precyzję.
To czekamy na więcej chętnych. Mogło by być jak np. przy prądzie. Po wejściu w aplikację są dwa miejsca po przecinku (moze zostaj jak jest 1 miejsce po przecinku) a po kliknięciu i wejściu w wykresy były by 3 miejsca. Dla mnie było by super. Ale może ktoś ma inny pomysł.
https://pietras-81.aqi.eco/
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

pzygmunt wrote: Thu Jun 01, 2023 6:44 pm Jeśli będzie więcej chętnych to możemy zmienić precyzję.
Piszę się, bo teraz mam w litrach ;)
Ale w sumie co za różnica 253 645 l czy 253.645 m³ ? :D Ta sama długość :)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

Goral64 wrote: Thu Jun 01, 2023 7:07 pm
pzygmunt wrote: Thu Jun 01, 2023 6:44 pm Jeśli będzie więcej chętnych to możemy zmienić precyzję.
Piszę się, bo teraz mam w litrach ;)
Ale w sumie co za różnica 253 645 l czy 253.645 m³ ? :D Ta sama długość :)
Teraz masz 253 645.0 l a w metrach nie było by juz tego 0.
https://pietras-81.aqi.eco/

Return to “ZAMEL LIW-01”