Dlaczego nie mogę otworzyć bramy z Google Home

piksiak
Posts: 120
Joined: Tue Dec 22, 2020 7:54 am
Location: Siedlce (Chęciny)

Post

Ja mam tak podłączony kontaktron:
Brama.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
robertl27
Posts: 20
Joined: Thu Feb 02, 2023 7:35 am

Post

piksiak wrote: Sun Feb 05, 2023 5:07 pm Ja mam tak podłączony kontaktron:
Brama.jpg
Czyli do tego zabezpieczonego portu też trzeba coś wpiąć?
piksiak
Posts: 120
Joined: Tue Dec 22, 2020 7:54 am
Location: Siedlce (Chęciny)

Post

Możesz wpiąć przycisk do ręcznego otwierania bramy.
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
robertl27
Posts: 20
Joined: Thu Feb 02, 2023 7:35 am

Post

piksiak wrote: Mon Feb 06, 2023 12:27 pm Możesz wpiąć przycisk do ręcznego otwierania bramy.
OK dzięki.
Rozumiem, że mogę go również nie wpinać ;)
robertl27
Posts: 20
Joined: Thu Feb 02, 2023 7:35 am

Post

Może ktoś się orientuje czy informacje o położeniu bramy można uzyskać z napędu?
Napęd STARCUS
starcus.jpg
Napięcie GND,FLASH - przy bramie otwartej lub zamkniętej 0V, w trakcie ruchu bramy dochodzi do 28V - zakładam że to wyjście sygnalizatora ruchu bramy.
Napięcie GND, STOP cały czas 5V
Wszystko oczywiście DC.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Pozostaje Ci tylko kontaktron.
robertl27
Posts: 20
Joined: Thu Feb 02, 2023 7:35 am

Post

Trudno ;) , mam nadzieję że będzie działał.
robertl27
Posts: 20
Joined: Thu Feb 02, 2023 7:35 am

Post

Witam ponownie ;)
Czy podłączeniu kontaktronu muszę ponownie dodać Shelly do Supla?
W tej chwili Cloud nie widzi żadnego czujnika, a sam kontaktron działa jak przycisk ścienny tzn. po zbliżeniu magnesów otwiera/zamyka bramę.
Kontaktron podłączony do wejść SW i L.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Oprogramowanie, które wgrałeś powinno mieć kanał "czujnik otwarcia". Załóż osobny wątek.
robertl27
Posts: 20
Joined: Thu Feb 02, 2023 7:35 am

Post

OK dzięki.

Return to “FAQ / Jak to zrobić”