Dlaczego nie mogę otworzyć bramy z Google Home
-
Super działa. Dziękuję. Supla wykorzystuje w domu.
-
Asystent Google w odpowiedzi na moje komendy potwierdza „Jasne, otwieram urządzenie Brama” lub „Jasne, zamykam urządzenie brama” jednak brama ani się nie otwiera ani się nie zamyka. Można prosić o pomoc w tym przypadku?
-
Sprawdź pierwszy post w tym wątkub.frasunek@gmail.com wrote: Sun Jan 30, 2022 2:07 pm Asystent Google w odpowiedzi na moje komendy potwierdza „Jasne, otwieram urządzenie Brama” lub „Jasne, zamykam urządzenie brama” jednak brama ani się nie otwiera ani się nie zamyka. Można prosić o pomoc w tym przypadku?
-
klew wrote: Sun Jan 30, 2022 2:16 pmSprawdź pierwszy post w tym wątkub.frasunek@gmail.com wrote: Sun Jan 30, 2022 2:07 pm Asystent Google w odpowiedzi na moje komendy potwierdza „Jasne, otwieram urządzenie Brama” lub „Jasne, zamykam urządzenie brama” jednak brama ani się nie otwiera ani się nie zamyka. Można prosić o pomoc w tym przypadku?
Czujnik otwarcia działa poprawnie.
-
Z poziomu cloud.supla.org kliknij przycisk "Otwórz" lub "Zamknij" i obserwuj czy brama się otwiera/zamyka.
Nie klikaj przycisku "Otwórz/Zamknij".
Napisz czy masz jeden moduł/kanał do otwierania bramy czy więcej.
Nie klikaj przycisku "Otwórz/Zamknij".
Napisz czy masz jeden moduł/kanał do otwierania bramy czy więcej.
-
Cześć,
Podepnę się pod temat.
Obserwuję u siebie dziwną pracę bramy z guglem.
Opis sytuacji:
Mam zainstalowany sterownik SBW-02 w napędzie Hormann Supramatic P. Do tego mam podpięty kontaktron najazdowy, który sygnalizuje zamkniętą bramę. Nie mam sygnalizującego pełne otwarcie. Przez aplikację wszystko działa w 100% poprawnie. Jedyne co to w aplikacji jak mam bramę otwartą (czyli "nie zamkniętą" wg czujnika) to ikonka ciągle przeskakuje otwarta/zamknięta. Jak zamknę to na stałe wyświetla zamkniętą. Podejrzewam, że to przez brak kontaktronu sygnalizującego otwarcie (chętnie usłyszę potwierdzenie
). To jest jednak pikuś i wcale mi to nie przeszkadza.
Z guglem nie działa poprawnie bo:
1. Jak powiem zamknij to niby przyjmuje komendę i ją potwierdza, ale nic się nie dzieje. Raz działa a raz nie.
2. Jak wydam komendę otwórz to ją przyjmuje i:
a) otwiera
b) po około 45/60 sekundach zamyka
c) po następnych 120 sekundach otwiera i tak już zostaje.
Następnym razem zadziała poprawnie.
Generalnie nie ma jakiejś powtarzalności...
Any ideas? Czy przyczyną może być brak 2 kontaktronu?
Będę wdzięczny za rozjaśnienie
Pzdr
Marcin
Podepnę się pod temat.
Obserwuję u siebie dziwną pracę bramy z guglem.
Opis sytuacji:
Mam zainstalowany sterownik SBW-02 w napędzie Hormann Supramatic P. Do tego mam podpięty kontaktron najazdowy, który sygnalizuje zamkniętą bramę. Nie mam sygnalizującego pełne otwarcie. Przez aplikację wszystko działa w 100% poprawnie. Jedyne co to w aplikacji jak mam bramę otwartą (czyli "nie zamkniętą" wg czujnika) to ikonka ciągle przeskakuje otwarta/zamknięta. Jak zamknę to na stałe wyświetla zamkniętą. Podejrzewam, że to przez brak kontaktronu sygnalizującego otwarcie (chętnie usłyszę potwierdzenie

Z guglem nie działa poprawnie bo:
1. Jak powiem zamknij to niby przyjmuje komendę i ją potwierdza, ale nic się nie dzieje. Raz działa a raz nie.
2. Jak wydam komendę otwórz to ją przyjmuje i:
a) otwiera
b) po około 45/60 sekundach zamyka
c) po następnych 120 sekundach otwiera i tak już zostaje.
Następnym razem zadziała poprawnie.
Generalnie nie ma jakiejś powtarzalności...
Any ideas? Czy przyczyną może być brak 2 kontaktronu?
Będę wdzięczny za rozjaśnienie

Pzdr
Marcin
-
Czy sam supramatic nie ma ustawionego automatycznego zamykania czasem?
Gdzie masz ten kontaktron zainstalowany? Jak otworzysz 5cm to już sygnalizuje ze jest otwarta?
Może masz zainstalowany kontaktron w taki sposób że dopiero jak brama fizycznie otworzy się na "full" wówczas sygnalizuje otwarta (odwrócona logika).
Gdzie masz ten kontaktron zainstalowany? Jak otworzysz 5cm to już sygnalizuje ze jest otwarta?
Może masz zainstalowany kontaktron w taki sposób że dopiero jak brama fizycznie otworzy się na "full" wówczas sygnalizuje otwarta (odwrócona logika).
Last edited by MadOnion78 on Wed Feb 09, 2022 4:55 pm, edited 1 time in total.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 

-
Przy sterowaniu pilotem sama się nie zamyka więc nie.
Nie rozumiem z tym kontaktronem. Działa prawidłowo, sygnalizuje zamknięcie, jak brama jest całkowicie zamknięta.
Nie rozumiem z tym kontaktronem. Działa prawidłowo, sygnalizuje zamknięcie, jak brama jest całkowicie zamknięta.
-
Polecenia wykonywane poza suplą wykonuje nieprawidłowo? Yyyyy.
A masz może przycisk na ścianie?
Ustaw w cloud ilość prób na "1".
Mi to wygląda, że serwer powtarza działanie.
A masz może przycisk na ścianie?
Ustaw w cloud ilość prób na "1".
Mi to wygląda, że serwer powtarza działanie.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 

-
Przestawienie na 1 próbę pomogło. Sprawdzałem w różnych konfiguracjach i wydaje się być ok. Przycisku ściennego nie mm. Zastanawiam się nad tym dodatkowym kontaktronem. Ciekawe czy by pomogło