Dlaczego nie mogę otworzyć bramy z Google Home

Comingsoon
Posts: 7
Joined: Sun Dec 04, 2022 3:59 pm

Post

Ok dziekuje bardzo zz informacje :)

A ktos juz moze probowal ustalic co jest przyczyna ze google tej opcji nie uaktywnila?
User avatar
klew
Posts: 8638
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Problem jest taki, że Google nie ma opcji ustawienia czegoś takiego jak "odtwórz/zamknij", np załączenie elektrozaczepu. W Google urządzenia typu drzwi, brama muszą wspierać osobno akcję "otwórz" i osobno "zamknij".

W Google integracje przechodzą przez testy po ich stronie, więc przy oficjalnych integracjach trzeba przejść przez ich testy i weryfikację.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
DawidJasinski
Posts: 18
Joined: Tue Nov 24, 2020 9:51 am

Post

pzygmunt wrote: Wed Mar 17, 2021 11:45 pm Aplikacja Google Home pozwala otwierać bramę garażową lub wjazdową tylko za pomocą komend głosowych. Google Home nie widzi furtek. Aby sterowanie głosowe działało poprawnie kanał sterujący bramą musi być powiązany z prawidłowo działającym czujnikiem otwarcia.
O co chodzi z tym prawidłowo działającym czujnikiem otwarcia??
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Czy jak zamykasz lub otwierasz bramę to zmienia się ikona w aplikacji z zamkniętej na otwartą i odwrotnie ?
DawidJasinski
Posts: 18
Joined: Tue Nov 24, 2020 9:51 am

Post

Nie. Ikona pozostaje bez zmian.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
DawidJasinski
Posts: 18
Joined: Tue Nov 24, 2020 9:51 am

Post

Czyli żeby to działało poprawnie trzeba zainstalować kontaktrony??
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Kontaktrony lub uzyskać sygnalizację z centrali bramy. Wszystko zależy jaki masz model.
DawidJasinski
Posts: 18
Joined: Tue Nov 24, 2020 9:51 am

Post

Bramy garażowe i rozsuwana mam nice
Garażowa to Nice shel 75 a wjazdowa nie mam pojęcia
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

W przypadku garażowej potrzebujesz zastosować dodatkowy kontaktron np. Satel B3/B4.
DawidJasinski
Posts: 18
Joined: Tue Nov 24, 2020 9:51 am

Post

A brama wjazdowa to nice robo 500.

Return to “FAQ / Jak to zrobić”