Falownik SolarEdge

User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

krycha88 wrote: Thu Sep 09, 2021 8:57 pm Pewnie kompilujesz projekt z podstawowa obsługa SSL jest to flaga bearssl_ssl_basic ;)
Dokładnie, od zawsze.
Zmieniłem na ALL SSL ciphers i poszło. Dzięki za podpowiedź.

Wrzuciłem poprawioną kompilację: viewtopic.php?p=95101#p95101
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

lukfud wrote: Thu Sep 09, 2021 9:32 pm Dokładnie, od zawsze.
Zmieniłem na ALL SSL ciphers i poszło. Dzięki za podpowiedź.

Wrzuciłem poprawioną kompilację: viewtopic.php?p=95101#p95101
Może warto sprawdzić na poprzedniej wersji płytek? Bo może to jest błąd i warto to im zgłosić. Przy pełnej obsłudze SSL rozmiar bina rośnie o jakieś 30kb jak nie więcej.
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

krycha88 wrote: Fri Sep 10, 2021 7:46 am
lukfud wrote: Thu Sep 09, 2021 9:32 pm Dokładnie, od zawsze.
Zmieniłem na ALL SSL ciphers i poszło. Dzięki za podpowiedź.

Wrzuciłem poprawioną kompilację: viewtopic.php?p=95101#p95101
Może warto sprawdzić na poprzedniej wersji płytek? Bo może to jest błąd i warto to im zgłosić. Przy pełnej obsłudze SSL rozmiar bina rośnie o jakieś 30kb jak nie więcej.
Gdy pisałem obsługę tego falownika, to nic w ustawieniach kompilacji ssl nie zmieniałem. Działało bez problemu na domyślnych ustawienia boarda.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

pisząc "im" miałem na myśli płytki w starszej wersji niż 3.x.x :)
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

krycha88 wrote: Fri Sep 10, 2021 7:46 am Może warto sprawdzić na poprzedniej wersji płytek? Bo może to jest błąd i warto to im zgłosić. Przy pełnej obsłudze SSL rozmiar bina rośnie o jakieś 30kb jak nie więcej.
Poprzednia kompilacja była z kwietnia i przestała się łączyć, więc raczej to nie kwestia wersji płytek.
Total Commander pokazuje 24kB różnicy między poprzednią a bieżącą kompilacją z tym, że dodawałem coś jeszcze do szkicu i jest aktualna biblioteka więc sama obsługa SSL zajęła mniej niż 24kB
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

klew wrote: Fri Sep 10, 2021 7:56 am Gdy pisałem obsługę tego falownika, to nic w ustawieniach kompilacji ssl nie zmieniałem. Działało bez problemu na domyślnych ustawienia boarda.
Domyślnie podstawia się pełna obsługa SSL'a. W takim razie połączenie było przy pełnej jak i podstawowej obsłudze.
Może faktycznie podnieśli wymagania w solaredge'u
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
alarmtek@tlen.pl
Posts: 20
Joined: Fri Jul 09, 2021 7:35 am

Post

Witam Szanowne Grono

Pragne poinformować ze wemos po wgraniu nowszej wersji działa :D

Wielkie dzięki za zaangażowanie w temacie szczególnie dla użytkowników lukfud i krycha88.

PS.
Mam pytanie dotyczące sposobu obecnie wyświetlania danych przez Suple. Obecnie w pozycji Energia pobrana jak i zużycie w tym miesiącu jest powielona wartość całkowitej wyprodukowanej energii z falownika od momentu jego uruchomienia. Czy jest techniczna szansa aby w tych pozycjach zgodnie z opisem pojawiły sie wartości produkcji dziennej i miesięcznej z Solaredga? Jeżeli to technicznie brak możliwości to nie ma tematu.W załączeniu zrzuty z ekranów.
I tak juz jestem zadowolony z efektu :D

Pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

W przyszłym miesiącu będziesz widział produkcję miesięczną.
Natomiast w tym polu na samej górze będzie całkowita produkcja.
Aby mogło być inaczej, to trzeba by aplikację zmieniać
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
alarmtek@tlen.pl
Posts: 20
Joined: Fri Jul 09, 2021 7:35 am

Post

klew wrote: Fri Sep 10, 2021 5:33 pm W przyszłym miesiącu będziesz widział produkcję miesięczną.
Natomiast w tym polu na samej górze będzie całkowita produkcja.
Aby mogło być inaczej, to trzeba by aplikację zmieniać
Dzieki za informacje
@Artur
Posts: 255
Joined: Wed Sep 23, 2020 1:48 pm
Location: FZG

Post

Takie pytanie:
Czy posiadając uprawnienia użytkownika na koncie Solardege, będę mógł wygenerować klucz API ? czy do tego trzeba mieć dostęp z poziomu instalatora ? a co za tym idzie prosić się instalatora o wygenerowanie klucza API.

Return to “Arduino IDE”