Falownik SolarEdge

gracjan30
Posts: 1
Joined: Fri Mar 09, 2018 5:16 am

Post

Tak musisz się skontaktować z firmą instalującą ona ma uprawnienia administratora do zakładania kont użytkowników oraz może wygenerować klucz API lub nadać Ci prawa administratora które uaktywnia się po 24h od nadania.
Dane które należy wkleić do kodu W ODPOWIEDNIE MIEJSCA
Nr falownika i side id najlepiej odczytać z aplikacji solaredge. Wpisując sn z naklejki można się pomylić początekowe litery i cyfry to model falownika nastepnie jego nr.
Side Id to identyfikator z aplikacji badz strony do monitorowania.
@Artur
Posts: 255
Joined: Wed Sep 23, 2020 1:48 pm
Location: FZG

Post

dzięki za info....
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Super też chciałbym takie coś. Czy jest ktoś z okolic Nowego Tomyśla żeby pomóc to ogarnąć
User avatar
byniom
Posts: 642
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Post

Jakie ustawienia muszą być żeby wgrać ta binarkę ?
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

byniom wrote: Wed Oct 06, 2021 9:30 am Jakie ustawienia muszą być żeby wgrać ta binarkę ?
którą?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
byniom
Posts: 642
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Post

Chodzi mi o tą z tego tematu
dla solaredge
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

byniom wrote: Wed Oct 06, 2021 10:14 am Chodzi mi o tą z tego tematu
dla solaredge
Kompilowana była dla wemosa D1 mini, wybierz pamięć 4MB i DOUT na 0x0.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
byniom
Posts: 642
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Post

Pięknie dziękuję :)
User avatar
byniom
Posts: 642
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Post

lukfud wrote: Wed Oct 06, 2021 10:19 am
byniom wrote: Wed Oct 06, 2021 10:14 am Chodzi mi o tą z tego tematu
dla solaredge
Kompilowana była dla wemosa D1 mini, wybierz pamięć 4MB i DOUT na 0x0.
Coś nie tak chyba robię . Wgrałem i skonfigurowałem ale nie widzę gdzie mam podać dane falownika . Po wgraniu i ponownym uruchomieniu mam możliwość ponownej konfiguracji albo przejście do supli. Jak przejdę do supli to mam tylko termometr i licznik energii i nigdzie nie moge wpisać APi i reszty od falownika.
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

byniom wrote: Wed Oct 06, 2021 11:47 am Coś nie tak chyba robię . Wgrałem i skonfigurowałem ale nie widzę gdzie mam podać dane falownika . Po wgraniu i ponownym uruchomieniu mam możliwość ponownej konfiguracji albo przejście do supli. Jak przejdę do supli to mam tylko termometr i licznik energii i nigdzie nie moge wpisać APi i reszty od falownika.
Zaloguj się do wemosa przez jego IP z Twojej sieci.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/

Return to “Arduino IDE”