Problem z suplą lub modułem Sbp 01

Sterowniki bramowe i osłonowe
lukasz1103
Posts: 18
Joined: Sun Mar 21, 2021 5:54 am

Post

Do,, IN1,, w sbp01.. Ten drugi musiał być wpięty w centralkę faac.. Tylko gdzie? :?:
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1854
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

lukasz1103 wrote: Wed Mar 31, 2021 7:45 am Do,, IN1,, w sbp01.. Ten drugi musiał być wpięty w centralkę faac.. Tylko gdzie? :?:
Jeżeli jedna strona jest podpięta do IN1 to drugą wepnij w +24V
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
lukasz1103
Posts: 18
Joined: Sun Mar 21, 2021 5:54 am

Post

Nie przypominam sobie aby to było wcześniej w ten sposób podłączone ale pomogło.. Dziękuję wszystkim, którzy zechcieli pomóc mi w tym drobnym problemie... Temat zamknięty 😎
lukasz1103
Posts: 18
Joined: Sun Mar 21, 2021 5:54 am

Post

Jednak się przechwaliłem.... Teraz supla pokazuje non stop otwarte
User avatar
pzygmunt
Posts: 18613
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Podsumuj jak obecnie masz wszystko podłączone.
lukasz1103
Posts: 18
Joined: Sun Mar 21, 2021 5:54 am

Post

Doszukałem się kwitka i ustaliłem, że mam
centralkę 452mps.

Podłączenia:

A1 (sbp01) połączony jest z zaciskiem nr 16 w centralce,
A2(sbp01) połączony z zaciskiem nr 17 w centralce,
14tka (sbp01) połączona jest z 14tką w centralce,
11tka (sbp01) połączona jest z 9tką w centralce,
IN1 z kontaktronem,
.......... I jeden przewód od kontaktronu mam luźny... Zapewne wypiął się, z nieznanego mi miejsca :roll:
User avatar
pzygmunt
Posts: 18613
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Ten luźny wepnij w A2
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4117
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Ponieważ kolega upiera się, że luźny przewód był wpięty do centralki, to niech go podepnie do zacisku 17.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
lukasz1103
Posts: 18
Joined: Sun Mar 21, 2021 5:54 am

Post

Nie tyle co się upieram, aczkolwiek nie przypominam sobie żeby był zaciśnięty w sbp01... Sprawdzę zatem tu i tu... Dziękuję póki co
User avatar
pzygmunt
Posts: 18613
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie musisz "tu i tu" bo to jest to samo. Podłącz tam gdzie Ci wygodniej.

Return to “Nice Wi-Fi”