Takie pytanie, co dopisać aby w supla pojawiły się dwa liczniki?
Próbowałem dodać powielony kod
Code: Select all
channel.setType(SUPLA_CHANNELTYPE_IMPULSE_COUNTER);
channel.setDefault(SUPLA_CHANNELFNC_IC_WATER_METER);
Code: Select all
channel.setType(SUPLA_CHANNELTYPE_IMPULSE_COUNTER);
channel.setDefault(SUPLA_CHANNELFNC_IC_WATER_METER);
Z telefonu to mi ciężko powiedzieć, ale pewnie by trzeba zrobić sobie dwa obiekty dziedziczace po Element i je wykorzystać w klasie która ogarnia aktualnie obsługę logiki po odczytaniu wiadomości, a ta klasa niech nie dziedziczy po niczymLector wrote: Fri Sep 01, 2023 6:31 pm Jakby co to pojawił się gotowy zestaw w/w linku - zamówiłem.
Takie pytanie, co dopisać aby w supla pojawiły się dwa liczniki?
Próbowałem dodać powielony kodAle jak zwykle coś nie tak chyba robię.Code: Select all
channel.setType(SUPLA_CHANNELTYPE_IMPULSE_COUNTER); channel.setDefault(SUPLA_CHANNELFNC_IC_WATER_METER);
Pewnie jakieś śmieci odczytał albo inny sprzęt niż apator, jest opcja że masz coś w okolicy innego?sixkiller wrote: Fri Sep 01, 2023 6:37 pm Po krótkiej przerwie, wracam do tematu.
Z czym jest związany problem:
wMBus-lib: Error during decoding 'unknown'
Licznik na pewno wysyła niekodowane dane.
Nie, ale już bym sobie firmware zrobił. Zamówiłem zestaw z OLX z drukowaną obudową + wyjściem antenowym.
sixkiller wrote: Fri Sep 01, 2023 6:51 pm W okolicy (osiedle domków jednorodzinnych) same apatory z aquanetu, teraz wieczorem nadają komunikat bodajże co 30min, więc możliwe że śmieci. Trzeba sprawdzić w ciągu dnia.