Cloud 2.3.28

jaku2k

lukfud wrote: Tue May 18, 2021 11:19 am
jaku2k wrote: Tue May 18, 2021 11:14 am
W zasadzie ta strona nie jest Ci już do niczego potrzebna. Z rejestracji urządzeń na lokalizację już się nie korzysta a adres serwera możesz podejrzeć w aplikacji, albo w zakładce "konto".
Faktycznie, o tym nie pomyślałem. Ale z tego co wiem, to przy zaawansowanej rejestracji aplikacji klienckiej potrzeba hasła i identyfikatora dostępu - tych informacji brakuje w najnowszym Cloudzie.

Natrafiłem na jeszcze jeden błąd/niespotykane dotąd zachowanie. Mam ściemniacz Varilight V-PRO Smart. Po próbie ustalenia jego jasności z poziomu Clouda (przycisk "ustaw parametry"), wyskakuje błąd. Poniżej przesyłam zdjęcie ekranu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Jakub
pzygmunt

Te informacje są dostępne przy identyfikatorach dostępu.
Można też otworzyć starą stronę wpisując adres:
https://cloud.supla.org/old-config
pzygmunt

Co do ściemniacza to sprawdzamy...
jaku2k

pzygmunt wrote: Tue May 18, 2021 11:32 am Te informacje są dostępne przy identyfikatorach dostępu.
Można też otworzyć starą stronę wpisując adres:
https://cloud.supla.org/old-config
Faktycznie, jest. Dziękuję za odpowiedź.
Myślę, że przy wydawaniu kolejnej wersji/edycji szaty graficznej Clouda można by pomyśleć o ułatwieniu dostępności danych do zaawansowanej rejestracji aplikacji klienckich w Cloudzie.
Pozdrawiam
Jakub
pzygmunt

Generalnie odchodzimy od autoryzacji na podstawie id i hasła. Wszystko ma byc na podstawie adresu email/guid/authkey.
shimano73

pzygmunt wrote: Tue May 18, 2021 11:42 am Generalnie odchodzimy od autoryzacji na podstawie id i hasła. Wszystko ma byc na podstawie adresu email/guid/authkey.
Czy to oznacza ze wsparcie dla starej autoryzacji przestanie działać w najbliższym czasie ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
pzygmunt

Będzie działać ale nie będziemy tego wspierać w dokumentacji. Nie będziemy też rozwijać tego mechanizmu.
jaku2k

pzygmunt wrote: Tue May 18, 2021 11:42 am Generalnie odchodzimy od autoryzacji na podstawie id i hasła. Wszystko ma byc na podstawie adresu email/guid/authkey.
Dobrze, dziękuję za odpowiedź. Jeszcze jedna uwaga estetyczna - na publicznym Cloudzie favicon (tak to się chyba nazywa :?:) jest rozmyty, tak jak w załączniku (w rzeczywistości, bez powiększenia różnica jest bardziej widoczna). Dla porównania przesyłam zdjęcia innych kart zawierających tę ikonę.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Jakub
fracz

Docelowo na supla.org zostanie jaki jest, a na cloud.supla.org będzie zielona - tak jak na prywatnych.
jaku2k

Dobrze, dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Jakub

Return to “Nowości”