Tą wypowiedz można zrozumieć dwuznacznie.Mmof wrote: Sun May 30, 2021 12:38 pm Nie wszystkie nawozy są w postaci płynnej tylko chodzi o to że tam pracuje pompa za prawie 4 tyś i trzeba pilnować stanu nawozów żeby nie wystąpił suchobieg a dodatkowo jest druga do mieszanie więc szkoda uszkodzić dwie pompy ja potrzebuję wiedzieć kiedy się kończy nawóz żeby napełnić ponownie i nie musiał bym co chwilę zaglądać do tego dlatego interesuje mnie ten czujnik a jaki konkretny model polecicie zbiornik to zwykły pojemnik 1Metr na 1Metr.
1) że nie wszystkie nawozy masz w postaci płynnej czyli występują też w postaci sypkiej
2) że nawóz jest tylko w postaci płynnej
W pierwszym przypadku jeśli jest sypki nawóz MPX nic nie zmierzy
W drugim przypadku MPX będzie idealnym rozwiązaniem
P.S.
Przypomniało mi się o innych czujnikach tańszych od MPX działających też inaczej od niego ale jeśli nie zależy Ci na dokładnych wskazaniach ile zostało w zbiorniku cieczy tylko aby wyłączyć dane urządzenie jeśli zostanie przekroczony dany jej poziom to można wykorzystać czujniki indukcyjne takie jak XKC-Y26-NPN, XKC-Y26-PNP okrągłe lub prostokątne. Obudowa zbiornika lub rura doprowadzająca ciecz przy tych czujnikach nie może być metalowa