Jak podłączyć do Faac 452/455

User avatar
pzygmunt
Posts: 18629
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Podłącz multimetr pod wyjścia SV i sprawdź czy jak klikasz przekaźnikiem to czy robi się przejście.
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Właśnie wróciłem z testu. Podłączyłem na szybko pod swoją bramę żeby zobaczyć czy z Sonoffem na pewno wszystko OK i u mnie działa. Klikam przyciskiem na SV i od razu pięknie działa.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
pzygmunt
Posts: 18629
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Podłączyłeś Sonoff SV z którym był problem do innej bramy i tam działa ?

Może czas załączenia przekaźnika musisz zmienić.
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Tak, właśnie podłączyłem Sonoffa, który przed chwilą nie działał na FAACu, u siebie w swoim napędzie i u mnie śmiga.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
klew
Posts: 8788
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Może napędy różnią się napięciem DC vs AC ?
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Ale ja i tak podłączyłem dzisiaj z zewnętrznym zasilaczem.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
pzygmunt
Posts: 18629
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

No to sprawdź przewody. Długość impulsu. Ponownie sprawdź czy ręczne zwarcie wejścia aktywuje ruch bramy.
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

No niby wszystko posprawdzałem. Na dwóch Sonofach. Otwieranie z przycisku, który jest w domu działa. Na krótko kabelkiem zwieram i działa. A przez Sonofy nie idzie. No nie mam pojęcia już.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
pzygmunt
Posts: 18629
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Podłącz multimetr ustawiony na detekcję zwarcia do wejścia w centrali. Kliknij sonoff-em i sprawdź czy pojawia się zwarcie i ile ono trwa.
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

W moim mierniku nie mam chyba takiej opcji detekcji (najtańszy miernik). Natomiast co ciekawego mnie spotkało...męczyłem się z tym napędem FAAC, męczyłem się z CAME i wczoraj to samo z napędem DTM. U siebie mam też DTM i śmiga a wczoraj u kogoś podłączam pod DTM i nic, zero reakcji. Sprawdzane na dwóch sztukach SV (które działają na moim napędzie). Zaczynam się zastanawiać co to za loteria, że raz działa, a raz nie, mimo, że takie same napędy mam. Na krótko po zwarciu odpowiednich wejść działa, a przez Sonoffa nie.
Najlepsze, że znalazłem w domu starego Yunshana, zarzuciłem GUI Generic i podłączyłem do DTM i poszło od razu. Zamówiłem, więc jeszcze kilka sztuk Yunshanów i będę podłączał w pozostałych napędach, w których Sonoff SV nie chciał współpracować.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)

Return to “Sonoff SV”