SRW-01 - rozłączenie, kalibracja

Sterownik rolet
kurus

Wczoraj znów ten sam srw, zrobił restart podczas zamykania całej grupy rolet.. wszystkie się zamknęły a ta nie ruszyła w ogóle czy to oznacza że jest uszkodzony?
pzygmunt

Moduł był online ? Próbowałeś wysunąć go poza puszkę w ramach testu ?
rafalekkalwak@wp.pl

kurus wrote: Sun Jul 09, 2023 12:57 pm Wczoraj znów ten sam srw, zrobił restart podczas zamykania całej grupy rolet.. wszystkie się zamknęły a ta nie ruszyła w ogóle czy to oznacza że jest uszkodzony?
U mnie to samo, jak się nim steruje osobno to wszystko gra, przy otwieraniu nie ma problemu, natomiast czasem się nie zamyka w grupie. Spojrzałem wczoraj na uptime to w momencie puszczenia grupy się zrestartował. Zasięg wifi z 10 rolet drugi najlepszy, bo jedna jest przy samym routerze.

srv85, GUID FD7D846D-5CB7-5D77-A561-008B7FAAEFF4 , wersja oprogramowania: 2.8.53
kurus

pzygmunt wrote: Sun Jul 09, 2023 7:02 pm Moduł był online ? Próbowałeś wysunąć go poza puszkę w ramach testu ?
Nie wyciągałem, a co to zmieni? Zasięg ma bdb i był online, to poprostu dzieje się w momencie załączenia przekaźnika, jak dostaje polecenie czy to z cloud czy z przycisku otwórz/zamknij to w tym momencie restartuje się, dziś znów zrobił mi to samo.. wcześniej działo się to może raz na tydzień, teraz widzę że coraz częściej..
pzygmunt

Jak startujesz wszystkie silniki na raz i są one podłączone na jednej fazie to generujesz duże zakłócenia elektromagnetyczne. Jeśli przewody "oplatają" moduł to być może układ otrzymuje impuls elektromagnetyczny, który go resetuje. Jeśli wysuniesz z puszki to też uzyskasz dostęp do nalepki z numerem partii. Napisz jaki to numer. Być może po nim coś uda się więcej ustalić.
Robert Błaszczak

Nawet jeśli nie są na jednej fazie, to zakłócenia mogą się przenosić po przewodzie neutralnym. Zrób tak jak prosi Przemek, powinno to sporo wyjaśnić.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
kurus

Napewno są na różnych fazach, kolejny srw jest pokój obok i nie ma takich akcji, w kolejnych pokojach chinczyki i tez nie robią tak 😅

Przy małym dziecku które wszytko chwyta trochę ciężko, ale postaram się go wyjąc..
rafalekkalwak@wp.pl

pzygmunt wrote: Mon Jul 10, 2023 1:10 pm Jak startujesz wszystkie silniki na raz i są one podłączone na jednej fazie to generujesz duże zakłócenia elektromagnetyczne. Jeśli przewody "oplatają" moduł to być może układ otrzymuje impuls elektromagnetyczny, który go resetuje. Jeśli wysuniesz z puszki to też uzyskasz dostęp do nalepki z numerem partii. Napisz jaki to numer. Być może po nim coś uda się więcej ustalić.
Ma to sens aczkolwiek w moim przypadku mam obok siebie dwa inne moduły, które sterują dwiema roletami na oknie tarasowym i tam tego problemu nie ma, spodziewałbym się raczej tam takich akcji a nie na pojedynczym module.
pzygmunt

W takim razie po prostu spróbuj w puszce inaczej ułożyć przewody.
kurus

pzygmunt wrote: Mon Jul 10, 2023 6:52 pm W takim razie po prostu spróbuj w puszce inaczej ułożyć przewody.
Który narożnik modułu jest najbardziej wrażliwy na zakłócenia z 230?

Return to “ZAMEL SRW-01”