SRW-01 - rozłączenie, kalibracja
-
Od strony modułu ale nie mam jak teraz oznaczyć gdzie dokładnie. Kiedyś na forum już to gdzieś rysowałem. Po prostu spróbuj na chybił trafił. Tam i tam możliwości będziesz miał ograniczone z uwagi na brak wolnego miejsca w puszce.
-
ok rozumiem, dziś rano podczas podnoszenia rolety to samo, a otworzyłem tylko jedna nie cała grupę.. zastanawia mnie jeszcze dlaczego wcześniej nie było zakłóceń a teraz są? Nie ruszałem modułu w puszcze czy cos..pzygmunt wrote: Mon Jul 10, 2023 8:28 pm Od strony modułu ale nie mam jak teraz oznaczyć gdzie dokładnie. Kiedyś na forum już to gdzieś rysowałem. Po prostu spróbuj na chybił trafił. Tam i tam możliwości będziesz miał ograniczone z uwagi na brak wolnego miejsca w puszce.
-
Zdjęcia serii w załączniku, ułożyłem inaczej przewody, choć jak pisałeś ciężko zrobić to, skróciłem je dodatkowo.
Moduł jest na dnie puszki ma luz nie jest ściśnięty, przewody są przed nim.
Moduł jest na dnie puszki ma luz nie jest ściśnięty, przewody są przed nim.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Nie umiem dać linka do postu bezpośrednio dlatego daje do strony. Tutaj było to rozrysowane chybapzygmunt wrote: Mon Jul 10, 2023 8:28 pm Od strony modułu ale nie mam jak teraz oznaczyć gdzie dokładnie. Kiedyś na forum już to gdzieś rysowałem. Po prostu spróbuj na chybił trafił. Tam i tam możliwości będziesz miał ograniczone z uwagi na brak wolnego miejsca w puszce.
Code: Select all
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=2628&hilit=Srw+zak%C5%82%C3%B3cenia&start=10
-
Przy górnej części obudowy u mnie nie przechodzą żadne przewody.. silniki do rolet mam nowe to jest nowy dom, silniki firmy inel, przewody do przycisków mam linke 0,5mm2 takie same są do silnika rolety.. wcześniej nie było problemu ostatnio się nasilił.. a najlepsze że, chinczyki loratap działają bezbłędnie, jak i moje moduły diy po 6 przekaźników w pakiecie z esp32.
-
A spróbuj srw umieścić na kablach a faze na łącznik dać pod ścianka naprzeciwko zacisków ja tak mam u jest ok. U mnie nadmiary ucinalem do minimum kablikurus wrote: Tue Jul 11, 2023 3:04 pm Przy górnej części obudowy u mnie nie przechodzą żadne przewody.. silniki do rolet mam nowe to jest nowy dom, silniki firmy inel, przewody do przycisków mam linke 0,5mm2 takie same są do silnika rolety.. wcześniej nie było problemu ostatnio się nasilił.. a najlepsze że, chinczyki loratap działają bezbłędnie, jak i moje moduły diy po 6 przekaźników w pakiecie z esp32.
-
Nic to nie pomaga, dziś znów miałem restart podczas próby zamykania.. zostaje mi zdemontować go i wymienić na loratap, bo brak mi czasu na takie akcje..
-
Urządzenie do wymiany. Prześlij na Zamel.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
-
Witam serdecznie. Moja historia zaczeła sie ponad 4 lata temu z sterownikiem SRW-01. Założony w salonie do rolety działa rewelacyjnie(wtedy nie patrzyłem na ułożenie kabli, podłączony, wciśnięty i działa. Założyłem do pokoju dzieci i sypialni rolety z silnikami Silnik INEL YYGL35S-10/17 N-10,przycisk żaluzjowy SIMON BASIC BMZ1.01/11. Oczywiście wszystko działa doskonale na sterowaniu ręcznym. Ale dokupiłem sterowniki SRW-01 i wszystko działa dobrze, dopóki nie zostanie wszystko włożone do puszki.Sam sterownik w puszce zachowuje sie niby poprawnie, dopiero założenie przycisku powoduje problemy.Sterownik resetuje się przy sterowaniu lokalnym, klawiszami, czasami kilka razy trzeba nacinąć klawisz, aby rolety ruszyły. Takich przypadków opisywanych na forum jest dość sporo i wyczytałęm coś o położeniu kabli, poprawiłem, jest może trochę lepiej, ale resetuje sterownik , dioda miga i klawisze działąją po kolejnym naciśnięciu. Sterowanie przez aplikację działa ale też nie zawsze(szczególnie sterowanie krokowe).Soft wgrany wszędzie 2.8.53. Siła sygnału około 50% na obu.Router TP-Link Archer C6. Może znowu jakaś seria problematycznych sterowników(sterowniki z 07/23,więc nowe) proszę o pomoc. dziękuję i Pozdrawiam.
-
Mam pewien pomysł. Będę w środę w pracy. Przygotuje Ci urządzenie, które wyśle do Ciebie.
Last edited by Mirosław F. on Thu Aug 10, 2023 4:21 pm, edited 1 time in total.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27