Mówiłem o napięciu zasilania modułu SV. Nie wpadł bym na pomysł by zasilać bezpośrednio DS

Tak by pewnie byłoRobert Błaszczak wrote: Tue Sep 28, 2021 4:51 am Też tak myślę. Pewnie przez ułamek sekundy pokazał 200°Ci odszedł do krainy śmieci elektronicznych.
To obstawiam słabe połączenie
Czujnik wpięty na Goldpinach, zimnych lutów brak rezystancje ok, pomierzone, przedzwonione
Dzisiaj jeszcze raz wszystko posprawdzam testowałem na dwóch DS i dwóch sterownikach dwa różne softy z GUIklew wrote: Tue Sep 28, 2021 7:16 am Gdy mi przestają działać podstawowe rzeczy, to próbuję do tego podejść w następujący sposób:
1. Demontuję całe okablowanie i podłączam tylko problematyczne urządzenie
2. Próbuję innego DS'a
3. Próbuję to samo, tylko na innym układzie sterującym (inna płytka z ESP8266)
4. Powtarzam wszystko to samo, ale na innym oprogramowaniu
5. Próbuję na innych GPIO
Powyższe kroki powinny wystarczyć do tego, aby określić, czy problem jest w: DS'ie, ESP, sofcie, podłączeniu.
Osobiście nie miałem nigdy problemów z DS'ami. Co prawda używałem tylko na biurku do testów, ale problem najczęściej wynikał z tego, że coś mi na płytce stykowej nie stykałobiju wrote: Tue Sep 28, 2021 7:32 am Dzisiaj jeszcze raz wszystko posprawdzam testowałem na dwóch DS i dwóch sterownikach dwa różne softy z GUI
Podjadę dzisiaj po garść DSów i zobaczymyAle wiesz pytanie czemu działa i przestaje ... Czy DS takie wrażliwe... Z DTH też takie problemy ?
Nowy DS, R4k7 wszystko pospinane starannie zasilanie na DS jest, a wskazań temp brak, Supla pokazuje -273Cklew wrote: Tue Sep 28, 2021 7:56 amOsobiście nie miałem nigdy problemów z DS'ami. Co prawda używałem tylko na biurku do testów, ale problem najczęściej wynikał z tego, że coś mi na płytce stykowej nie stykałobiju wrote: Tue Sep 28, 2021 7:32 am Dzisiaj jeszcze raz wszystko posprawdzam testowałem na dwóch DS i dwóch sterownikach dwa różne softy z GUI
Podjadę dzisiaj po garść DSów i zobaczymyAle wiesz pytanie czemu działa i przestaje ... Czy DS takie wrażliwe... Z DTH też takie problemy ?
![]()
viewtopic.php?p=106157#p106157biju wrote: Wed Sep 29, 2021 8:20 am Nowy DS, R4k7 wszystko pospinane starannie zasilanie na DS jest, a wskazań temp brak, Supla pokazuje -273C
1. Odpalane na krótko na stoleklew wrote: Wed Sep 29, 2021 9:02 amviewtopic.php?p=106157#p106157biju wrote: Wed Sep 29, 2021 8:20 am Nowy DS, R4k7 wszystko pospinane starannie zasilanie na DS jest, a wskazań temp brak, Supla pokazuje -273C
Kombinuj i szukaj. Przejdź przez te wszystkie kroki, aż znajdziesz przyczynę.