domofon hikvision DS-KIS703-P + SBW-02 podłączenie

User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Nie rozumiem pytania? Pytasz czy rygiel może być czujnikiem otwarcia?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Tak, zamiast kontaktronu.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Nie, nie ma takiej możliwości. Rygiel jest elementem wykonawczym - kiedy zostanie podane napięcie, rygiel zwalnia zaczep furtki i można otworzyć bramkę. Po zaniku napięcia na ryglu bramka może być cały czas otwarta. Do jej zamknięcia nie ma potrzeby ponownego zwolnienia zaczepu - zamknięcie jest mechaniczne (zatrzask). Rygiel w żaden sposób nie może pełnić funkcji czujnika.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Ale jak dobrze rozumie bez kontaktronu wszystko będzie działać ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Sterowanie tak. Odczyt stanu, nie.
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

Taki elektrozaczep z czujnikiem?
http://www.elektrozaczep.pl/?49,pl_elek ... skopradowy

Ta sekcja odpowiada za podłączenie - wg. mnie powinno działać.
pam.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Ale do tego potrzebne są i tak dodatkowe przewody. A podejrzewam że tu jest problem.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Nie to nie potrzebne. Nie potrzebuję tu stanu otwarcia nie mam go przy domofonie.
Mam jeszcze takie pytanie. Hikvision zwalnia rygiel na 5 sekund. Z sbw jak będzie on zwalnia i dopiero po moim kolejnym załączeniu uzbraja ?
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

SBW będzie Ci zwalniał o czas jaki sobie ustawisz w Cloud. Może to też być 5 sekund.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Dzięki za rozjaśnienie sytuacji, wszystko jasne.

Return to “ZAMEL SBW-02”