domofon hikvision DS-KIS703-P + SBW-02 podłączenie

mdi87

Jeśli chciałbym podłączyć przycisk otwarcia to w sbw pod jakie styki? Ewentualnie czy dałoby radę podłączyć też przycisk otwarcia do kasety z kamerą? Problem w tym że sbw mam około 30 m od miejsca gdzie miałby być przycisk więc trochę daleko a od kamery jakieś 2-3 m. Poniżej schemat kamery.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mmof

mdi87 wrote: Fri Jan 07, 2022 2:45 pm Jeśli chciałbym podłączyć przycisk otwarcia to w sbw pod jakie styki? Ewentualnie czy dałoby radę podłączyć też przycisk otwarcia do kasety z kamerą? Problem w tym że sbw mam około 30 m od miejsca gdzie miałby być przycisk więc trochę daleko a od kamery jakieś 2-3 m. Poniżej schemat kamery.
Możesz podpiąć pod COM i NO. Tam gdzie wchodzi GND i wychodzi do elektrozaczepu.
xcszuwar

Witam
Nie chciałem zakładać nowego posta Mam pytanie W jaki sposób podłączyć do tego wideofonu
sanoff SV chciałbym mieć dodatkowe możliwość otwierania furtki przy użyciu supli
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
xcszuwar
https://sobianowice.aqi.eco/pl

30 urządzeń Supla :) :D
pzygmunt

Podłączasz wyjście przekaźnika po com i no przy czym wcześniej musisz przerobić Sonoff-a tak by wyjście było bezpotencjałowe.
xcszuwar

pzygmunt wrote: Tue Nov 01, 2022 11:25 am Podłączasz wyjście przekaźnika po com i no przy czym wcześniej musisz przerobić Sonoff-a tak by wyjście było bezpotencjałowe.
Wg tego schematu ?
Zasilanie sv mogę wziąść z 12v + gnd ?

ok.juz znalazłem opis przeróbki a zasilanie mogę wziąść
z GND - ora 12v + ?
xcszuwar
https://sobianowice.aqi.eco/pl

30 urządzeń Supla :) :D
mdi87

Latarnia podłączona przez row 01 a domofon według schematu a pytanie dziwne, w momencie nacisniecia guzika domofonu włączenie latarni ? :mrgreen:
pzygmunt

"Guzik" otwierający czy wywołujący ?
mdi87

Wywołujacy po stronie zewnętrznej. Otwierający po wewnętrznej. Zapewne przy otwarciu elektrozaczepu idzie to zrobić ale czy przy naciśnięciu jednego i drugiego przucisku ?
pzygmunt

Musiałbyś się wpiąć w przyciski.
mdi87

Wpiąć się w przycisk domofonu to może być skomplikowane. Wytłumaczy mi ktoś czemu nie można zrobić tego tak : kiedy furtka otwórz to latarnia się włączy. Dlaczego moduły bramowe nie mają reakcji tylko czujniki otwarcia ? Ja akurat nie mam czujnika otwarcia i tu jest problem bo tego nie zrobię. W drugą stronę to zadziała mogę zrobić kiedy włączy się latarnia to otworzy się furtka ale już odwrotnie nie.

Return to “ZAMEL SBW-02”