Ustawienia pomiaru z pinu ADC
-
Mogę zamienić na wartości po przecinku oraz odczytywanie co 1s.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Jeżeli da radę to fajnie Chętnie po testuję i dam znać jak to się sprawdza z takim odczytem
-
Dzięki. Będę testował. Mam nadzieję, że nie tylko mi to ułatwi kalibrację
-
A czy taki czujnik sprawdzi się do ciśnienia wody? Są jakieś inne, które zadziałają na supli? Potrzebuję coś takiego umieścić w instalacji nawodnieniowej, ciśnienie maksymalne jakie tam będzie to 3 bar.
-
Ja też potrzebuję, co prawda do kotłowni - już kiedyś prosiłem o takie coś... - myślę, że się to sprawdzi.Pawele wrote: Thu Jan 06, 2022 7:08 pm A czy taki czujnik sprawdzi się do ciśnienia wody? Są jakieś inne, które zadziałają na supli? Potrzebuję coś takiego umieścić w instalacji nawodnieniowej, ciśnienie maksymalne jakie tam będzie to 3 bar.
Fajnie jakby ktoś dał schemat lub zdjęcie jak to zrobić
-
Witam.
Mam problem z odczytem adc. Podłączyłem czujnik pod CO ale wartości są skokowe. Istnieje taka możliwość żeby odczyt był np. co 10 sekund ale uśredniony? Bardzo by to pomogło.
Pozdrawiam.
Mam problem z odczytem adc. Podłączyłem czujnik pod CO ale wartości są skokowe. Istnieje taka możliwość żeby odczyt był np. co 10 sekund ale uśredniony? Bardzo by to pomogło.
Pozdrawiam.
-
Jaki dzielnik napiecia (rezystory) nalezaloby zastosowac aby mierzyc napiecie na akumulatorze 48V (powiedzmy max 60V)? Dzieki.
-
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Ja to najpierw szukam jakie mam pod ręką a potem wpisuje właśnie w kalkulator jaki podlinkował Robert, czasami zamiast 1 sztuki dawałem dwa szeregowo i też działało.tuspam wrote: Sun Oct 22, 2023 10:37 am Jaki dzielnik napiecia (rezystory) nalezaloby zastosowac aby mierzyc napiecie na akumulatorze 48V (powiedzmy max 60V)? Dzieki.
https://pietras-81.aqi.eco/