Dzień dobry!
ESP32 mini w wersji "wemos" i PCF8575.
Generuje, wgrywam, wyszukuje PCF na adresie 0x00, ale nie mogę zapisać tego adresu w przyciskach czy przekaźnikach.
Przejrzałem wątek i był taki problem kiedyś ale wypada na to, że został naprawiony.
Wsparcie GUI-Generic dla ESP32
-
@krcha88 dla esp32s2 z wlaczonym ssl nie działają linki bezpośrednie dla temp i wilgotności (dla licznika 3f działą ok), chwile pokazuje wartości po czym znikają i nie wracają, po wyłączeniu ssl wszystko wraca do normy.
Dla esp32 jest ok linki działaja z ssl.
-
Nic tu pewnie nie mogę zrobić, jak śledzić i aktualizować boardy. Ale tego nie będę robić
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Zostaje używać bez zabzpieczeniakrycha88 wrote: ↑Tue Feb 13, 2024 2:09 pmNic tu pewnie nie mogę zrobić, jak śledzić i aktualizować boardy. Ale tego nie będę robić
Ogólnie to widzę że interfejs gui aktualnej wersji na esp32s2 jak i esp32 działa znacznie wolniej (od razu po zainstalowaniu bez konfiguracji) jak na esp8266
Mam też esp32s2 w module termostatu w wersji gg v7.11.3 i tam działa interfejs dużo szybciej..
Jeszcze wchodząc w podmenu i2c dla rodziny esp32 są tam dwa interfejsy i2c i i2c2 i konfiguruję dla oled interfejs i2c2 (tam jest inna częstotliwość aby oled działał poprawnie coś takiego było zmieniane) i jak już mam przypisane gpio dla i2c2 to nie pojawia się to menu dla konfiguracji oled, aby się pojawiło to i tak trzeba usawić gpio dla interfejsu i2c (choć i tak nic tam nie podłączam) i wtedy dopiero się pojawia, nie wiem czy tak ma byc?