Wsparcie dla RF BRIDGE 433MHz

Michal81
Posts: 171
Joined: Sun Feb 02, 2020 9:03 pm

Post

krycha88 wrote: Mon Feb 19, 2024 8:09 pm Ale pytanie czy nie ma dodanego przycisku do pierwszego przekaźnika?
Oto ustawienia pierwszego przekaźnika oraz przycisku.
W Cluodzie na pierwszym przekaźniku widać dwa wyzwalacze akcji. Pod żadnym z nich nie akcje nie działają.
Pozostałe przekaźniki i wyzwalacze akcji działają prawidłowo na wyzwalaczach akcji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Lector
Posts: 1454
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań

Post

Ustaw przyciski na 0.
Do sterowania wystarczą same przekaźniki.
Last edited by Lector on Tue Feb 20, 2024 7:23 pm, edited 1 time in total.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Michal81 wrote: Tue Feb 20, 2024 11:03 am
krycha88 wrote: Mon Feb 19, 2024 8:09 pm Ale pytanie czy nie ma dodanego przycisku do pierwszego przekaźnika?
Oto ustawienia pierwszego przekaźnika oraz przycisku.
W Cluodzie na pierwszym przekaźniku widać dwa wyzwalacze akcji. Pod żadnym z nich nie akcje nie działają.
Pozostałe przekaźniki i wyzwalacze akcji działają prawidłowo na wyzwalaczach akcji.
A jaka akcje ustawiasz i jak to sprawdzasz? Jak ustawisz jeden kod to powinno to działać jako "przycisk" monostabilny.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Michal81
Posts: 171
Joined: Sun Feb 02, 2020 9:03 pm

Post

robertklepacki94 wrote: Mon Feb 19, 2024 8:43 pm
krycha88 wrote: Mon Feb 19, 2024 8:09 pm Ale pytanie czy nie ma dodanego przycisku do pierwszego przekaźnika?
Tu masz rajcę, jest dodany :) Ja przy uruchomieniu pierwszej bramki tak to sobie zakodowałem że tak ma być i tak zostało :lol:
Masz rację.
W pierwszym przekaźniku , działa tylko Wyzwalacz #2 .
Czy można ustawić jakoś by wyświetlał tylko jeden wyzwalacza tym przekaźniku ? Trochę to mylące , a i tak nie można korzystać z tego wyzwalacza #1.
robertklepacki94
Posts: 1004
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

Michal81 wrote: Tue Feb 20, 2024 3:13 pm
robertklepacki94 wrote: Mon Feb 19, 2024 8:43 pm
krycha88 wrote: Mon Feb 19, 2024 8:09 pm Ale pytanie czy nie ma dodanego przycisku do pierwszego przekaźnika?
Tu masz rajcę, jest dodany :) Ja przy uruchomieniu pierwszej bramki tak to sobie zakodowałem że tak ma być i tak zostało :lol:
Masz rację.
W pierwszym przekaźniku , działa tylko Wyzwalacz #2 .
Czy można ustawić jakoś by wyświetlał tylko jeden wyzwalacza tym przekaźniku ? Trochę to mylące , a i tak nie można korzystać z tego wyzwalacza #1.
Nie dodawaj przycisków przy generowaniu softu.
Jak ustawisz sobie na tym pierwszym wyzwalacz to możesz klikać przyciskiem od configu na bramce :o
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
MMarcin
Posts: 135
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Post

Jak wprowadzić go w stan konfiguracji aby rozgłaszał sieć?
local
Posts: 493
Joined: Mon Jan 27, 2020 11:33 am

Post

MMarcin wrote: Wed May 29, 2024 6:57 pm Jak wprowadzić go w stan konfiguracji aby rozgłaszał sieć?
W cloud klikasz na urządzenie i jest przycisk " Przełącz urządzenie w tryb konfiguracyjny "
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
MMarcin
Posts: 135
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Post

Miałem stary soft i nie było takiej opcji
Wgrałem od nowa soft.
LukaszH
Posts: 653
Joined: Sat Dec 14, 2019 11:49 pm

Post

Czy jest możliwość zrobienia bramki na CC1101 lub jaki moduł radiowy polecacie aby było stabilnie z dużym zasięgiem ?
rafalekkalwak@wp.pl
Posts: 524
Joined: Mon Feb 06, 2023 8:56 am

Post

LukaszH wrote: Sun Jun 09, 2024 9:45 am Czy jest możliwość zrobienia bramki na CC1101 lub jaki moduł radiowy polecacie aby było stabilnie z dużym zasięgiem ?
Lora a nie cc1101

Return to “GUI Generic”