No to zaryzykuje zniszczenie płytkikiler88 wrote: Fri Jan 17, 2025 7:00 amSzukając też gdzieś znalazłem, że niby przez piny powinno działać bez cięcia, ale nie działało.
Przeciąłem, zasilam przez USB i śmiga.
Oczywiście pilot ze stałym kodem.

No to zaryzykuje zniszczenie płytkikiler88 wrote: Fri Jan 17, 2025 7:00 amSzukając też gdzieś znalazłem, że niby przez piny powinno działać bez cięcia, ale nie działało.
Oczywiście pilot ze stałym kodem.
Ja robiłem według tego 4 sztuki bramek i wszystkie działają bez problem, po wgraniu ustawione wirtualne przekaźniki i sterowanie poprzez AT.YoMan wrote: Fri Jan 17, 2025 7:12 amNo to zaryzykuje zniszczenie płytkiciąłeś jak w poradniku @myxhir 2 ścieżki przy usb czy więcej (w necie jest druga wersja cięcia chyba 4 lub 5 miejscach)?
Zawsze można naprawićYoMan wrote: Fri Jan 17, 2025 7:12 amNo to zaryzykuje zniszczenie płytkiciąłeś jak w poradniku @myxhir 2 ścieżki przy usb czy więcej (w necie jest druga wersja cięcia chyba 4 lub 5 miejscach)?
Powiem tak, ja z tego co pamietam to nie ciąłem ścieżek i u mnie działa. Dokładałem jedynie rezystory z tego co pamiętam i zasiliłem to przez USB zasilaczem 2A od rpi zero bo na zasilaczu 1A byl słaby zasięg odczytu kodów z antenyYoMan wrote: Fri Jan 17, 2025 7:12 amNo to zaryzykuje zniszczenie płytkiciąłeś jak w poradniku @myxhir 2 ścieżki przy usb czy więcej (w necie jest druga wersja cięcia chyba 4 lub 5 miejscach)?
A to ciekawe, bo w tym wątku ktoś pisał odwrotnie, że im mniejszy zasilacz tym lepiej, dlatego dałem chyba 750mA.myxhir wrote: Fri Jan 17, 2025 10:18 amPowiem tak, ja z tego co pamietam to nie ciąłem ścieżek i u mnie działa. Dokładałem jedynie rezystory z tego co pamiętam i zasiliłem to przez USB zasilaczem 2A od rpi zero bo na zasilaczu 1A byl słaby zasięg odczytu kodów z antenyYoMan wrote: Fri Jan 17, 2025 7:12 amNo to zaryzykuje zniszczenie płytkikiler88 wrote: Fri Jan 17, 2025 7:00 am
Szukając też gdzieś znalazłem, że niby przez piny powinno działać bez cięcia, ale nie działało.
Oczywiście pilot ze stałym kodem.ciąłeś jak w poradniku @myxhir 2 ścieżki przy usb czy więcej (w necie jest druga wersja cięcia chyba 4 lub 5 miejscach)?
Jak nie przetnę to się nie dowiemmyxhir wrote: Fri Jan 17, 2025 10:18 am
Powiem tak, ja z tego co pamietam to nie ciąłem ścieżek i u mnie działa. Dokładałem jedynie rezystory z tego co pamiętam i zasiliłem to przez USB zasilaczem 2A od rpi zero bo na zasilaczu 1A byl słaby zasięg odczytu kodów z anteny