AT to Wyzwalacze akcji a SUPLA_INCREASE_LIMIT jest na samym dole w zakładce testowe.
Wsparcie dla RF BRIDGE 433MHz
-
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Tutaj:Bernix wrote: Sat Mar 01, 2025 10:11 amW GG, które to są opcje: AT, flaga SUPLA_INCREASE_LIMIT która podnosi limit wirtualnych przekaźników do 20stu. Nie mogę ich znaleźć.robertklepacki94 wrote: Thu Jan 23, 2025 9:35 amPrzekaźnik, przycisk, AT, bramka RF i w moim przypadku flagę SUPLA_INCREASE_LIMIT która podnosi limit wirtualnych przekaźników do 20stu.klimasstudio wrote: Thu Jan 23, 2025 9:00 am
Które opcje w GG zaznaczasz pod ten odbiornik i nadajnik RF433 i jak podłączałeś PINy?
Po wgraniu ustaiam 20 pzekaźników na wirtualne gpio poózniej odczytuje wszystkie kody i dopisuje je w przekaźnikach(odbiornik) jako załącz a w cloud ustawiam akcje na AT jakie chce. W przyciskach nie ustawiwasz nic, ja je dodaje bo ona chyba dodają AT do kanału.
Często gęsto jest tak że jak ustawisz GPIO dla przekaźników a później dopiszesz kody to trzeba usunąć o dodać na nowo bramkę w cloud.
Wczoraj robiłem testy tego odbiornika z jakimś 3 knałaowym pilotem naściennym z allegro i jestem w szoku. Odbiornik na 4 pietrze a ja z nadajnikiem 50m dalej od bloku i mogłem sobie bez problemu zalaczać światło.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wiesz, że Supla współpracuje z urządzeniami Zigbee? Więcej szczegółów tutaj: https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
Nec Hercules contra plures!
Nec Hercules contra plures!
-
Bernix wrote: Sat Mar 01, 2025 10:11 amW GG, które to są opcje: AT, flaga SUPLA_INCREASE_LIMIT która podnosi limit wirtualnych przekaźników do 20stu. Nie mogę ich znaleźć.robertklepacki94 wrote: Thu Jan 23, 2025 9:35 amPrzekaźnik, przycisk, AT, bramka RF i w moim przypadku flagę SUPLA_INCREASE_LIMIT która podnosi limit wirtualnych przekaźników do 20stu.klimasstudio wrote: Thu Jan 23, 2025 9:00 am
Które opcje w GG zaznaczasz pod ten odbiornik i nadajnik RF433 i jak podłączałeś PINy?
Po wgraniu ustaiam 20 pzekaźników na wirtualne gpio poózniej odczytuje wszystkie kody i dopisuje je w przekaźnikach(odbiornik) jako załącz a w cloud ustawiam akcje na AT jakie chce. W przyciskach nie ustawiwasz nic, ja je dodaje bo ona chyba dodają AT do kanału.
Często gęsto jest tak że jak ustawisz GPIO dla przekaźników a później dopiszesz kody to trzeba usunąć o dodać na nowo bramkę w cloud.
Wczoraj robiłem testy tego odbiornika z jakimś 3 knałaowym pilotem naściennym z allegro i jestem w szoku. Odbiornik na 4 pietrze a ja z nadajnikiem 50m dalej od bloku i mogłem sobie bez problemu zalaczać światło.
AT to wyzwalacze akcji a ta flaga limitów jest na samym dole. Masz na scenie zaznaczone na tak
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Witam jestem dość mało doświadczonym użytkownikiem supli. Mam druga wersie rf bridge. Wylutowalem rezystory i teraz chciałem wygenerowac i wgrać suple. Ale widzę że chyba trzeba wgrać HW ja to zrobić? Za bardzo nie rozumiem co mam wgrać?
-
Wchodzisz na stronę guigeneric, w pierwszej zakładce "Ustawienia kompilacji" ustawiasz płytkę na "Sonoff RF" i zjeżdżasz na sam dół i możesz oflagować "SUPLA_INCREASE_LIMIT" dla większej ilości wirtualnych przekaźników. Klikasz generuj, jak się wygeneruje pobierasz, stawiasz wirtualną kawę i wgrywasz soft na płytkę. I tu pojawia się pytanie czy wiesz jak wgrać pobrany soft?lukaszgolab7@wp.pl wrote: Thu Mar 20, 2025 7:00 am Witam jestem dość mało doświadczonym użytkownikiem supli. Mam druga wersie rf bridge. Wylutowalem rezystory i teraz chciałem wygenerowac i wgrać suple. Ale widzę że chyba trzeba wgrać HW ja to zrobić? Za bardzo nie rozumiem co mam wgrać?
-
zerknij na mój manual:lukaszgolab7@wp.pl wrote: Thu Mar 20, 2025 7:00 amWitam jestem dość mało doświadczonym użytkownikiem supli. Mam druga wersie rf bridge. Wylutowalem rezystory i teraz chciałem wygenerowac i wgrać suple. Ale widzę że chyba trzeba wgrać HW ja to zrobić? Za bardzo nie rozumiem co mam wgrać?
viewtopic.php?t=9356&start=360
natomiast obecnie to co zmieniłem to idąc poprzednimi radami dodałem flagę zwiększającą limit o której wspomniano wyżej a przekaźniki ustawiłem jako 3 sek automaty schodowe.
Natomiast najważniejsze musisz mieć programator. Ja mam taki
https://botland.com.pl/konwertery-usb-u ... iVEALw_wcB
bez tego nic nie wgrasz

-
Koledzy czy macie wiedzę o istnieniu czujnika zalania dwustanowego na 433mhz. Posiadam czujniki, które reagują tylko na pojawienie się wody. Jednak po usunięciu zalania (brak wody) w aplikacji supla dalej widnieje stan "zalanie"
-
Nie dobrze nie mam a przez wemosa d1 mini nie zrobię? Albo przez arduino uno?myxhir wrote: Thu Mar 20, 2025 8:12 amzerknij na mój manual:lukaszgolab7@wp.pl wrote: Thu Mar 20, 2025 7:00 amWitam jestem dość mało doświadczonym użytkownikiem supli. Mam druga wersie rf bridge. Wylutowalem rezystory i teraz chciałem wygenerowac i wgrać suple. Ale widzę że chyba trzeba wgrać HW ja to zrobić? Za bardzo nie rozumiem co mam wgrać?
viewtopic.php?t=9356&start=360
natomiast obecnie to co zmieniłem to idąc poprzednimi radami dodałem flagę zwiększającą limit o której wspomniano wyżej a przekaźniki ustawiłem jako 3 sek automaty schodowe.
Natomiast najważniejsze musisz mieć programator. Ja mam taki
https://botland.com.pl/konwertery-usb-u ... iVEALw_wcB
bez tego nic nie wgrasz![]()
-
Niestety nie odpowiem na to pytanie, takie programatory drogie nie są a przydają się np jak masz do osuplowania chociażby gniazda Gosunda i innelukaszgolab7@wp.pl wrote: Fri Mar 21, 2025 7:08 pm Nie dobrze nie mam a przez wemosa d1 mini nie zrobię? Albo przez arduino uno?