Gosund SP111 - kalibracja

Patryk
Posts: 2713
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Dlatego, swego czasu myślałem o:
viewtopic.php?p=104820#p104820
elmaya
Posts: 1482
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: El Saucejo - Sevilla

Post

in my opinion it is due to corrupted memory due to power interruption during writing to flash or degraded power supply filtering.
Maniek913
Posts: 505
Joined: Thu Feb 22, 2018 9:46 pm

Post

elmaya wrote: Mon Oct 18, 2021 11:34 am in my opinion it is due to corrupted memory due to power interruption during writing to flash or degraded power supply filtering.
A w takim przypadku uszkodzenie jest trwałe? Czy można taką pamięć wyzerować ? U siebie na pewno w tym konkretnym przypadku nie było przerw zasilaniu.

And then the damage is permanent? Can such a memory be reset? At home, in this particular case, there were certainly no power interruptions.
User avatar
lesny8
Posts: 2851
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

U mnie gniazdko jest nowe. Wczoraj minął miesiąc jak jest podłączone. Pierwszy raz sytuacja wystąpiła w piątek i mam nadzieje że ostatni. Na pokładzie GG V4.0.10
Też mam pod lodówką ale i zmywarką, pralką i suszarką :)
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

lesny8 wrote: Mon Oct 18, 2021 12:00 pm Też mam pod lodówką ale i zmywarką, pralką i suszarką :)
No tak, ale normalnie poza lodówką mam gniazda wyłączone, gdy nie korzystam... Lodówka jako jedyna praktycznie chodzi non-stop.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
elmaya
Posts: 1482
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: El Saucejo - Sevilla

Post

Maniek913 wrote: Mon Oct 18, 2021 11:49 am
elmaya wrote: Mon Oct 18, 2021 11:34 am in my opinion it is due to corrupted memory due to power interruption during writing to flash or degraded power supply filtering.
A w takim przypadku uszkodzenie jest trwałe? Czy można taką pamięć wyzerować ? U siebie na pewno w tym konkretnym przypadku nie było przerw zasilaniu.

And then the damage is permanent? Can such a memory be reset? At home, in this particular case, there were certainly no power interruptions.
there is no damage to the flash memory, only the data has not been written correctly.
in the case of the power supply, it is necessary to check the electrolytic capacitors.
User avatar
lesny8
Posts: 2851
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Goral64 wrote: Mon Oct 18, 2021 12:03 pm
lesny8 wrote: Mon Oct 18, 2021 12:00 pm Też mam pod lodówką ale i zmywarką, pralką i suszarką :)
No tak, ale normalnie poza lodówką mam gniazda wyłączone, gdy nie korzystam... Lodówka jako jedyna praktycznie chodzi non-stop.
U mnie oprócz lodówki jeszcze zmywarka jest na stałe, bo zasilana jest spod szafek, gdzie jest trudny dostęp. Właśnie mi na myśl przyszło, żeby ją gasić jak nie pracuje, a z SRW w kuchni przy użyciu AT odpalać :)
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
Maniek913
Posts: 505
Joined: Thu Feb 22, 2018 9:46 pm

Post

lesny8 wrote: Mon Oct 18, 2021 12:00 pm U mnie gniazdko jest nowe. Wczoraj minął miesiąc jak jest podłączone. Pierwszy raz sytuacja wystąpiła w piątek i mam nadzieje że ostatni. Na pokładzie GG V4.0.10
Też mam pod lodówką ale i zmywarką, pralką i suszarką :)
Skoro gniazdo nowe to chyba w tym przypadku nie można mówić o zużyciu pamięci, dziś miałem u znajomego podobny przypadek- w jednym z nowo zamontowanych modułów roletowych LoraTap "wyparowały" wszystkie ustawienia i wszedł w tryb konfiguracji .(przed awarią pracował kilka dni) :? ..........Telewizor na razie chodzi :lol:
Patryk
Posts: 2713
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Z ciekawości.
Jaka wersja ?
Maniek913
Posts: 505
Joined: Thu Feb 22, 2018 9:46 pm

Post

4.2.9

Return to “GUI Generic”