Gosund SP111 - kalibracja

User avatar
byniom
Posts: 642
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Post

Ale jak generuję plik w wersji 1.4 to tez mam podane CF! na GPIO4-D2
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

byniom wrote: Mon Nov 29, 2021 7:21 pm Ale jak generuję plik w wersji 1.4 to tez mam podane CF! na GPIO4-D2
może jakieś stare dane Ci się zapisały. Dla 1.4 masz inną konfigurację i GPIO4 jest puste
https://templates.blakadder.com/gosund_SP111_v1_4.html
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
byniom
Posts: 642
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Post

Ale dzisiaj programowałem nowe gniazdka wersją 1.4 i były GPIO14-D5 z tym że nie pokazywały pomiaru napięcia a po zmianie tego portu w ustawieniach juz pokazują natomiast jak wgrywam przez OTA wersję 1.4 to od razu mam port GPIO4-D2 czyli tak jak by się wgrywało 1.1 z tym że to jest ten sam plik tylko raz wgrałem programatorem i port był GPIO14 a przez ota jest GPIO4
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

byniom wrote: Mon Nov 29, 2021 7:38 pm Ale dzisiaj programowałem nowe gniazdka wersją 1.4 i były GPIO14-D5 z tym że nie pokazywały pomiaru napięcia a po zmianie tego portu w ustawieniach juz pokazują natomiast jak wgrywam przez OTA wersję 1.4 to od razu mam port GPIO4-D2 czyli tak jak by się wgrywało 1.1 z tym że to jest ten sam plik tylko raz wgrałem programatorem i port był GPIO14 a przez ota jest GPIO4
magia której nie potrafię wytłumaczyć :P możliwe, że pomyliłeś pliki.
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
byniom
Posts: 642
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Post

Nie pomyliłem :) , jestem pewien różnica polega tylko na tym że przez programator jest inny port i przez OTA :) generowałem dla testów plik wpisując ze strony Tasmota te dane dla 1.4 i generowałem tez plik od razu z GUI który jest jako 1.4 i jest tak samo czyli to tak jak by to była wersja 1.1 . Ciekawe jaki plik wgrał PuteR skoro też jemu nie pokazywało napięcia czyli miał port ustawiony z 1.4 GPIO14 , tak jak ja po wgraniu programatorem . Dziwne jest to że ten sam plik po wgraniu przez OTA robi się tak jak by 1.1 . Jeszcze jedno mi zaświtało bo wczoraj jak wgrywałem programatorem to we flash download tool 3.9.2 chyba ustawiłem procek na 8266 bo nie zwróciłem na to uwagi a dzisiaj juz zaznaczyłem 8285 i dzisiaj mi napięcia nie pokazywało do puki tego nie zmieniłem w ustawieniach
Last edited by byniom on Mon Nov 29, 2021 7:53 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

Może kwestia śmieciowych konfigów? Zauważyłem, że czasem potrafią się wczytać stare konfigi nie usunięte Resetuj ustawienia urządzenia. A jak jest definicja JSON to wtedy ustawiany jest konfig z JSONa, ale jeśli jest jakiś stary konfig, to się nie ustawia z JSONA tylko się odtwarza z pamięci.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
Patryk
Posts: 2713
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

@krycha88
Żeby nie zakładać nowego tematu.
Tak się PREZENTUJE stabilność softu.
SP111 ( obsługa lodówki ) + v3.1.24 :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

U mnie 4.0.8 od 47 dni ;)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Patryk wrote: Thu Dec 02, 2021 7:31 pm @krycha88
Żeby nie zakładać nowego tematu.
Tak się PREZENTUJE stabilność softu.
SP111 ( obsługa lodówki ) + v3.1.24 :D
Oj dawno nie aktualizowałeś urządzenia :lol:
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
lesny8
Posts: 2851
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

lesny8 wrote: Mon Oct 18, 2021 12:00 pm U mnie gniazdko jest nowe. Wczoraj minął miesiąc jak jest podłączone. Pierwszy raz sytuacja wystąpiła w piątek i mam nadzieje że ostatni. Na pokładzie GG V4.0.10
Też mam pod lodówką ale i zmywarką, pralką i suszarką :)
Dzisiaj podczas aktualizacji firmware na cAP mikrotika, prze dwie minuty nie było Wi-Fi. W tym czasie trzy gniazdka z czterech zgubiły kalibrację i ustawienia do sieci, i do serwera oraz login i hasło admina. Zmienil się też Guid i po dodaniu ponownie do serwera zarejestrowały się jako nowe urządzenia.
Nie miałem czasu tego analizować, ale dziwne też było to, że ssid miałem wpisany ten, który mam w domu.
Tak jakby wczytane byly ustawienia z pierwszej konfiguracji :roll:
Wersja jak wyżej. Jeszcze nie zdazylem zaktualizować.
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍

Return to “GUI Generic”