Wyzwalacz Akcji / Action Trigger w GUI-Generic

User avatar
PuteR
Posts: 1425
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

Albert wrote: Sat Nov 06, 2021 3:47 pm
Sprobuj z innym modułem wykonawczym z nowszym GG. U mnie poszlo
Co masz na myśli mówiąc z nowszym GG?? Wgrywając wersję testową to chyba najnowszy GG.
Albert
Posts: 583
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm
Location: Chełm

Post

PuteR wrote: Sat Nov 06, 2021 3:54 pm
Albert wrote: Sat Nov 06, 2021 3:47 pm
Sprobuj z innym modułem wykonawczym z nowszym GG. U mnie poszlo
Co masz na myśli mówiąc z nowszym GG?? Wgrywając wersję testową to chyba najnowszy GG.
Chodzi mi o to, że urządzenie, które będzie włączane za pomocą innego urządzenia z przyciskami z AT, też chyba musi mieć w miarę świeży soft w sobie.

Ten nowy soft z dzisiaj wgrałem do wemosa d1 mini. Próbowałem tym wemosem odpalić lampkę w sypialni z GG (sonoff basic), który ma bardzo stary GG i NIE DZIAŁA.

Ale jak próbowałem wemosem sterować modułem w garażu (tu akurat też wemos), który aktualizowałem z miesiąc temu, to AT działa jak ta lala.
User avatar
PuteR
Posts: 1425
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

Zaktualizowałem jeden z modułów do najnowszej wersji i dalej nie idzie go wysterować.
Last edited by PuteR on Sat Nov 06, 2021 4:28 pm, edited 1 time in total.
User avatar
klew
Posts: 8765
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Urządzenia sterowane nie muszą być aktualizowane.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
PuteR
Posts: 1425
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

klew wrote: Sat Nov 06, 2021 4:25 pm Urządzenia sterowane nie muszą być aktualizowane.
Domyślam się ze nie muszą, ale co szkodziło spróbować 😊 zreszta tych z zajęła tez się nie da wysterować.
User avatar
lukosław
Posts: 116
Joined: Mon Oct 28, 2019 8:20 am

Post

Hej,

Zaktualizowałem jeden moduł testowo, wszystko poszło ok, ale nie mogę skorzystać z funkcjonalności dwuklików, bo przekaźnik główny załącza się już po pierwszym kliknięciu i to co mam skonfigurowane jako dwuklik nie odpala się. Wyzwalacz jest oczywiście poprawnie ustawiony w cloudzie. W przypadku modułów zamela jest tam opcja konfiguracji czasu reakcji na klik, natomiast w GG niczego takiego nie widzę. Da się to jakoś obejść? Przycisk monostabilny - reakcja na wciśnięcie.

EDIT: przytrzymanie też nie działa
Last edited by lukosław on Sat Nov 06, 2021 4:38 pm, edited 2 times in total.
patryk051185
Posts: 146
Joined: Tue Feb 19, 2019 6:45 am
Location: Jaworzno

Post

U mnie na przykładzie sonoff mini :


1 tryb przycisku monostabilny - "reakcja na zwolnienie" nie działa przytrzymanie ,a działa 2xklik
2 tryb przycisku bistabilny (brak pozycji przytrzymaj) AT działa na załącz / wyłącz

Szczerze mówiąc najbardziej podoba mi się przytrzymanie bo 2xklik robi dyskotekę zanim włączy inne urządzenie.
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Jeżeli komuś nie działa dajcie screena z ustawień przycisku. Podejrzewam, że problemem jest mnogość opcji przycisku a nie ma prostych opcji: monostabiny, bistabilny. Ale może gdzieś błąd zrobiłem ale do tego jutro spojrzę ;)
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
lukosław
Posts: 116
Joined: Mon Oct 28, 2019 8:20 am

Post

Moje ustawienia. Kombinowałem z różnymi ustawieniami przycisków, reakcja na wciśnięcie/zwolenienie itp. Próbowałem z dwuklikiem i przytrzymaniem w cloudzie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

lukosław wrote: Sat Nov 06, 2021 4:45 pm Moje ustawienia. Kombinowałem z różnymi ustawieniami przycisków, reakcja na wciśnięcie/zwolenienie itp. Próbowałem z dwuklikiem i przytrzymaniem w cloudzie.
Ok i teraz mi pokaż jak to ustawiłeś w cloud.
https://gui-generic-builder.supla.io/

Return to “GUI Generic”