Wyzwalacz Akcji / Action Trigger w GUI-Generic

miko1282
Posts: 538
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Post

miko1282 wrote: Mon Jan 10, 2022 11:55 pm Czy jest możliwość żeby pilot sparowany z sonoff touch (rf) działał tak jak dotyk w wlaczniku, czyli przytrzymanie, dwuklik ?
@krycha88 jest to wykonalne ? Czy niestety nie bardzo ?
User avatar
lukfud
Posts: 2110
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

miko1282 wrote: Wed Jan 26, 2022 10:54 am
miko1282 wrote: Mon Jan 10, 2022 11:55 pm Czy jest możliwość żeby pilot sparowany z sonoff touch (rf) działał tak jak dotyk w wlaczniku, czyli przytrzymanie, dwuklik ?
@krycha88 jest to wykonalne ? Czy niestety nie bardzo ?
RF jest fizycznie spięty z padem i prowadzi do jednego gpio na esp. Działanie powinno być takie same.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
miko1282
Posts: 538
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Post

Na sofcie od Elmaya tak było, (gdy jeszcze nie było gui generic i wyzwalaczy) niestety na Gui Generic nie ma tej funkcjonalności
Last edited by miko1282 on Thu Jan 27, 2022 12:16 am, edited 1 time in total.
krycha88
Posts: 5232
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

miko1282 wrote: Wed Jan 26, 2022 10:54 am
miko1282 wrote: Mon Jan 10, 2022 11:55 pm Czy jest możliwość żeby pilot sparowany z sonoff touch (rf) działał tak jak dotyk w wlaczniku, czyli przytrzymanie, dwuklik ?
@krycha88 jest to wykonalne ? Czy niestety nie bardzo ?
Opisz dokładnie co potrzebujesz. Nie znam softów Elmaya.
https://gui-generic-builder.supla.io/
miko1282
Posts: 538
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Post

Nie jest mi to niezbędne, trochę się po prostu przyzwyczaiłem ;) . W salonie mam sonoff touch 2 gang z RF'em z wgranym GUI-Generic v4.4.0.b ma on ustawionych kilka wyzwalaczy do sterowania resztą świateł, do tych guzików sparowamy jest pilot, który po kliknięciu steruje przekaźnikami wbudowanymi w toucha(widac to w aplikacji, podświetleniu klawiszy oraz samej lampie :D ) lecz po wykonaniu pilotem takich samych poleceń (przytrzymanie/wieloklik) touch nie reaguje na te polecenia (nie wykonuje wyzwalacza akcji). Jest to do zrobienia ? Czy może to jest nie realne?
local
Posts: 493
Joined: Mon Jan 27, 2020 11:33 am

Post

miko1282 wrote: Thu Jan 27, 2022 12:15 amtouch nie reaguje na te polecenia (nie wykonuje wyzwalacza akcji).
Nie na wszystkich pilotach to działa. Jakiego masz ?

Na tym pilocie działa wszystko poprawnie ale już na tym działa tylko ON/OFF
Last edited by local on Fri Mar 11, 2022 11:06 am, edited 1 time in total.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
krycha88
Posts: 5232
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

miko1282 wrote: Thu Jan 27, 2022 12:15 am Nie jest mi to niezbędne, trochę się po prostu przyzwyczaiłem ;) . W salonie mam sonoff touch 2 gang z RF'em z wgranym GUI-Generic v4.4.0.b ma on ustawionych kilka wyzwalaczy do sterowania resztą świateł, do tych guzików sparowamy jest pilot, który po kliknięciu steruje przekaźnikami wbudowanymi w toucha(widac to w aplikacji, podświetleniu klawiszy oraz samej lampie :D ) lecz po wykonaniu pilotem takich samych poleceń (przytrzymanie/wieloklik) touch nie reaguje na te polecenia (nie wykonuje wyzwalacza akcji). Jest to do zrobienia ? Czy może to jest nie realne?
Wg mnie to działa poprawnie. Wydłuż troche czas Multiclick[s] i kliknięcia powinny działać poprawnie. Przytrzymanie nie będzie działać, bo jak wciskasz pilot to i tak po chwili następuje automatyczne przełączenie przekaźnika.
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
lukfud
Posts: 2110
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

Przy rolecie rejestruje się jeden wyzwalacz, tak ma być, czy jest to błąd?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
Maniek913
Posts: 504
Joined: Thu Feb 22, 2018 9:46 pm

Post

Czy jest możliwość uzyskania za pomocą AT (dłuższe przytrzymanie) funkcjonalności przycisków fizycznych takiej jak lewe przyciski rolet w aplikacji? chodzi mi o przypadek gdy z jakiś przyczyn rozsynchronizuje się roleta ( w aplikacji jest zamknięta, a w rzeczywistości otwarta). Wtedy nie ma możliwości uruchomienia rolety z przycisków fizycznych, trzeba skorzystać z lewych przycisków w aplikacji, a tak zawsze by była możliwość poruszania roletą.
miko1282
Posts: 538
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Post

Nie wiem jak z at, ale u mnie przekaźniki jest zwarty tak długo naciskam przycisknaciskam przycisk

Return to “GUI Generic”