Powiadomienie o otwarciu bramy
-
Temat z powiadomieniami ogarnięty. Wielkie podziękowania koledze lukfud za poświęcony czas. Należy się duże pifko
-
Właśnie.klimasstudio wrote: ↑Mon Dec 13, 2021 9:46 am
4) Ustawienie 1szej aplikacji (nazwać ją, dodać ikonki itp...)
Ile można dodawać aplikacji do Pushover?
-
Szczerze... Nie wiem ale wydaje się że ile chcesz a jedynie ogranicza Cię limit wiadomości wysyłanych. Musiał byś sprawdzićWiesiek wrote: ↑Tue Dec 14, 2021 9:24 amWłaśnie.klimasstudio wrote: ↑Mon Dec 13, 2021 9:46 am
Ile można dodawać aplikacji do Pushover?
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
Witam
Podepnę się do tematu odnośnie powiadamień z SBW 02. Czy już jest jakiś prosty sposób na powiadamianie na telefon informacji że brama jest otwierana (otwarta ).
Próbowałem coś osiągnąć według ogólnych wskazówek zawartych kilka postów wcześniej ale utknąłem w martwym punkcie .
Wykonałem (myślę ,że poprawnie) pierwsze 5 punktów według tego opisu :
1) Konto na supla-script
2) Integracja SUPLA-CLOUD z Supla-Scripts
3) Założenie konta na Pushover i wykupienie podstawowego planu wysyłania powiadomień
5) Spisać user-key i auth-key
6) Dodanie SCENY na supla script (podać ID elementu który ma wywołać powiadomienie, dane do Pushover i wszystko)
Niestety z puntem 6 nie potrafię sobie poradzić, w cloud.supla mam takie sterowania
ale tu mam tylko to do wyboru
Nie widać żadnego SBW 02 ,a są dwie sztuki .
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu sposobu powiadamiania o otwartej bramie .
Pozdrawiam
Podepnę się do tematu odnośnie powiadamień z SBW 02. Czy już jest jakiś prosty sposób na powiadamianie na telefon informacji że brama jest otwierana (otwarta ).
Próbowałem coś osiągnąć według ogólnych wskazówek zawartych kilka postów wcześniej ale utknąłem w martwym punkcie .
Wykonałem (myślę ,że poprawnie) pierwsze 5 punktów według tego opisu :
1) Konto na supla-script
2) Integracja SUPLA-CLOUD z Supla-Scripts
3) Założenie konta na Pushover i wykupienie podstawowego planu wysyłania powiadomień
5) Spisać user-key i auth-key
6) Dodanie SCENY na supla script (podać ID elementu który ma wywołać powiadomienie, dane do Pushover i wszystko)
Niestety z puntem 6 nie potrafię sobie poradzić, w cloud.supla mam takie sterowania
ale tu mam tylko to do wyboru
Pozdrawiam
-
To co rozwinąłeś to są tylko wyzwalacze (AT - action trigger), kliknij w pole niżej gdzie jest wyzwalanie stanem kanału i zgodnie z napisana tam instrukcja klepnij "{" - pojawia się podpowiedzikameleon11116 wrote: ↑Thu Mar 16, 2023 4:34 pm
Pozdrawiam
YoMan
-
Witam
Łatwo powiedzieć , nie rozumiem tego zupełnie. Tam zaglądałem ale to dla mnie czarna magia . Prosiłem dla tego o podanie jak pastuszek krowie na rowie co bym pojął i to ogarnął . Najlepiej krok po kroku co i jak wpisywać . Jestem zupełnym laikiem w tych sprawach .
Pozdrawiam
Łatwo powiedzieć , nie rozumiem tego zupełnie. Tam zaglądałem ale to dla mnie czarna magia . Prosiłem dla tego o podanie jak pastuszek krowie na rowie co bym pojął i to ogarnął . Najlepiej krok po kroku co i jak wpisywać . Jestem zupełnym laikiem w tych sprawach .
Pozdrawiam
-
po wpisaniu "{" w polu "Wyzwalacz sceny w oparciu o stan kanałów" pojawi ci sie lista urządzeń tak jak na zrzucie. Możesz wybrać odpowiednie urządzenie z listy lub też wpisać z ręki:kameleon11116 wrote: ↑Thu Mar 16, 2023 6:24 pm Witam
Pozdrawiam
Code: Select all
{{state(xxxxx).hi}}
To samo wklejasz w pole "Warunek wykonania sceny". Potem przechodzisz niżej "Powiadomienia Pushover" -> "Dodaj nowe powiadomienie". Wpisujesz temat wiadomości oraz jej treść.
W supla scripts musisz podać swoje dane dostępowe do Pushover w zakładce "Moje konto/Pushover"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
-
Ja mam ustawione w:
Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów
{{not state("numer od kanału SBW").hi}}
a w Warunek wykonania
a niżej: Nawet to mi działa. Ale jak coś robię na koncie supli i zapisuję to przychodzi powiadomienie i to jest trochędenerwujące
a w Warunek wykonania
a niżej: Nawet to mi działa. Ale jak coś robię na koncie supli i zapisuję to przychodzi powiadomienie i to jest trochędenerwujące
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
-
W warunku zrób:piksiak wrote: ↑Fri Mar 17, 2023 8:41 am Ja mam ustawione w:
a w Warunek wykonania
a niżej:
zd1.jpg
Nawet to mi działa. Ale jak coś robię na koncie supli i zapisuję to przychodzi powiadomienie i to jest trochędenerwujące
Code: Select all
{{not state(13340).hi and state(13340).connected }}
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?