Powiadomienie o otwarciu bramy

YoMan

kameleon11116 wrote: Sat Mar 18, 2023 6:09 pm Witam
@ YoMan :D działa ,usunięcie akcji prawie załatwiło problem. Brama się samoczynnie nie otwiera :D ale powiadamianie przychodziło odwrotnie jak brama była zamknięta . W warunku wpisałem jak wcześniej komuś podawał @klew {{not state(xxxxx).hi and state(xxxxx).connected }}.
Nie wiem do końca czy tak jest poprawnie ale powiadomienia przychodzą jak brama otwarta :D :D więc tak jak chciałem :D :D
Dziękuję bardzo za pomoc. Brawo WY :D :D
Pozdrawiam
Dla twojego zrozumienia miałeś scenę, która po zamknięciu bramy (state().hi) uruchamiała akcję otwarcia bramy co jest trochę nielogiczne w momencie kiedy ty tylko chciałeś powiadomienie bez żadnej fizycznej akcji.
Kwestia state/not state wynika z tego jaki jest sygnał z krańcówki: czy zwarcie do masy (stan niski) czy do Vcc (czyli wysoki)
YoMan

@YoMan dzięki za wyjaśnienie :) , przyda się na zaś do kolejnych elementów .
Pozdrawiam serdecznie
lukas317@gmail.com

Dzień dobry,

Czy samo push na aplikację, kiedyś będzie działać, bez tych czary Mary skryptowary?
pzygmunt

Możesz ustawić powiadomienia natywnie z poziomu cloud.supla.org. (Zakładka "Reakcje")
lukas317@gmail.com

Nie mam, czegoś takiego, w, żadnej z pozycji od moja supla do konta

Edit: znalazłem, ale to jest schowane, dzięki
Jarek_KK

lukas317@gmail.com wrote: Sat Aug 05, 2023 2:23 pm Nie mam, czegoś takiego, w, żadnej z pozycji od moja supla do konta

Edit: znalazłem, ale to jest schowane, dzięki
Gdzie to jest pokaz screena, bo ja szukam i nie mogę tez znaleźć

E:
Ok znalazlem, trzeba wejsc w czujnik otwarcia a nie w fukncje otwierania bramy (przekaznik)
WłączWyłącz

Tak, dla dowolnego czujnika można ustawić poprzez Reakcje powiadomienia przychodzące natywnie z Supli. Załączam przykładowy zrzut z mojej Supli.
WłączWyłącz

Zrzut ekranu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
gregor36

WłączWyłącz wrote: Sat Aug 19, 2023 4:16 pm Zrzut ekranu
. W polu odbiorca co wpisałeś ??
fly.high

Heja. Nie chcę zakładać nowego wątku, a znalazłem ten o powiadomieniach z bramy.
Ostatnio padł mi drugi yunshan który sterował bramą.
Miałem go wrzuconego do obudowy sterownika bramy, jakieś 25 m od domu, słaby zasięg wifi. Zamówiłem Sonoff SV i postanowiłem że dam go do domu i do sterowania bramą wykorzystam wolne pary przewodów które idą od wideodomofonu do bramy. 12v, sygnał do bramy i para do kontaktronów - jakieś 20-25 metrów. Otwieranie działa, stan bramy z kontaktronów również ALE: raz na jakiś czas - widzę że średnio raz, dwa razy na minutę, brama mrugnie że jest otwarta. Dosłownie na milisekundę. Rezystor PullUp na sonoffie SV jest założony. Czy może tu chodzic o długość przewodów do kontaktronów? Może założyć mniejszy/większy rezystor? Chciałem mieć reakcję na kanał czujnika żeby mieć powiadomienie o otwarciu bramy. Ale co chwilę mam powiadomienie. Próbowałem też to zrobić reakcją na wywołanie sceny z opóźnieniem - ale tak samo przychodzą powiadomienia. Co mogę zrobić?
Pozdrawiam.

Return to “Pomoc”