Dzięki za szybką odpowiedź, dopiero teraz wziąłem się za testy i zauważyłem jeszcze jeden problem, tzn nie odświeża wskazań temp gdy nie przewijam ekranu, dopiero po wciśnięciu przycisku wyświetla prawidłowy pomiar.
Wsparcie dla wyświetlaczy i2c LCD 2x16, 2x20, 4x16, 4x20 HD44780
-
Czołem
Mój LCD na testy dopiero do mnie jedzie, ale już mam pytanie
Czy na ekranie oprócz temperatury można wyświetlić stan krańcówki albo stan licznika energi ?
Czy na ekranie oprócz temperatury można wyświetlić stan krańcówki albo stan licznika energi ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Stanu krańcówek czy przekaźników nie wyświetlam na LCD. Stan licznika mógłbym dodać bo nikt wcześniej o to nie prosiłrobertklepacki94 wrote: ↑Tue Dec 28, 2021 11:28 am Czołem
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Pomysł mam taki żeby wstawić sobie w holu w dzwiczki od rozdzielni LCD4x20 i wyświetlać na nim temperatury całego C.O. ale też chciałbym w jakiś sposób kontrolować czy brama wjazdowa i garażowa jest zamknięta.
Oczywiście liczniki energi to dodatkowy przydatny bajer
Oczywiście liczniki energi to dodatkowy przydatny bajer
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Dobrym bajerem w tym wypadku było by wyświetlanie aktualnej mocy czynnejrobertklepacki94 wrote: ↑Tue Dec 28, 2021 11:51 am Oczywiście liczniki energi to dodatkowy przydatny bajer
-
Poprawiłem.
-
Witam.
aktualne testy wypadają super
wyświetlanie na LCD 4x20 robi wrażenie
Czy była by możliwość zwiększenia zakresu czasu podświetlenia LCD z obecnych 99 sekund do powiedzmy 420 sekund ??
Czy można by ustawić wyświetlanie wartości mierzonych bezpośrednio od prawej krawędzi? Dało by to przesunięcie odczytu o 3 pozycje w prawo i "szansę" na możliwość zwiększenia wielkości opisu o 2 znaki - to zapytanie odnośnie LCD 4x20. Jeżeli jest to zbyt kapryśne to tematu nie było bo i tak jest rewelacja że można kożystać z LCD
Przy okazji wielkie dzięki za ogrom pracy jaki wkładacie w rozwój GUI Generica
Z racji dzisiejszej daty życzę Wam wszystkim samej pomyślności w nowym 2022 roku i wielu kolejnych super pomysłów w rozwoju Supli
aktualne testy wypadają super
wyświetlanie na LCD 4x20 robi wrażenie
Czy była by możliwość zwiększenia zakresu czasu podświetlenia LCD z obecnych 99 sekund do powiedzmy 420 sekund ??
Czy można by ustawić wyświetlanie wartości mierzonych bezpośrednio od prawej krawędzi? Dało by to przesunięcie odczytu o 3 pozycje w prawo i "szansę" na możliwość zwiększenia wielkości opisu o 2 znaki - to zapytanie odnośnie LCD 4x20. Jeżeli jest to zbyt kapryśne to tematu nie było bo i tak jest rewelacja że można kożystać z LCD
Przy okazji wielkie dzięki za ogrom pracy jaki wkładacie w rozwój GUI Generica
Z racji dzisiejszej daty życzę Wam wszystkim samej pomyślności w nowym 2022 roku i wielu kolejnych super pomysłów w rozwoju Supli
-
Jak wpiszesz 0 to wyświetlacz się nie będzie wygaszał. Nie planuję zwiększać tej wartości.
Jest to zrobione ze względu czujniki które wyświetlają wartości powyżej tysiąca. Też nie planuję tego zmieniać
-
Tak wiem że wpisanie 0 powoduje stałe podświetlenie. Potrzebuję tą funkcję w kotłowni gdzie przebywam max 10 min na dobe więc nie potrzebuję stałego podświetlenia. Nie planujesz zwiększać tej wartości to spoko poradzę sobie z czasem 99 sekund.
-
Mam pytanie czy była by możliwość w pierwszej lini wyświetlania zegara ?