sterownik rolet lora tap

Wiesiek
Posts: 70
Joined: Wed Aug 12, 2020 4:51 am
Location: Bochnia

Post

Pietras81 wrote: Fri Feb 03, 2023 7:46 pm
Wiesiek wrote: Thu Jan 20, 2022 10:03 pm Jeden zrobiony , wszystko ok . Ten pin IO0 jest strasznie delikatny , można go łatwo zerwać .
Do zasuplowania jeszcze 18 szt . :D
Dzięki za pomoc .
Kup sobie takie malutkie chwytaki ja kiedyś też męczyłem się lutujac ale to już przeszłość.
Podrzucisz jakie ?
Wiesiek
Posts: 70
Joined: Wed Aug 12, 2020 4:51 am
Location: Bochnia

Post

Wiesiek wrote: Fri Feb 03, 2023 8:31 pm
Pietras81 wrote: Fri Feb 03, 2023 7:46 pm
Wiesiek wrote: Thu Jan 20, 2022 10:03 pm Jeden zrobiony , wszystko ok . Ten pin IO0 jest strasznie delikatny , można go łatwo zerwać .
Do zasuplowania jeszcze 18 szt . :D
Dzięki za pomoc .
Kup sobie takie malutkie chwytaki ja kiedyś też męczyłem się lutujac ale to już przeszłość.
Podrzucisz jakie ?
Już wiem . Znalazłem.
Gitman
Posts: 514
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

Jak znalazłeś to się pochwal bo też czegoś podobnego szukam.
Pietras81
Posts: 1818
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

Ja mam takie czasami kabel się urwie ale daja rade.

Te sachyba jeszcze mniejsze
https://a.aliexpress.com/_EwzORNb
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/
mirekmc
Posts: 8
Joined: Sun May 14, 2023 1:42 pm

Post

Witam. A ja zakupiłem kilka dni temu sterowanik loratap i mam program z połączeniem go z Suplą.
Wgrywam oprogramownie z tego wątku, dioda miga, ale supla informacuje, że nie może wykryć urządzenia.

Mam model: TYWE2S, P/N: ictgSC500W-V2.
Próbowałem też wgać oprogramowanie z GG, ale nie działa. Wtedy w ogóle dioda nie miga na urządzeniu.
Czy może mam udzkoszony moduł ?
User avatar
klew
Posts: 8708
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mirekmc wrote: Mon Jun 05, 2023 8:17 am Witam. A ja zakupiłem kilka dni temu sterowanik loratap i mam program z połączeniem go z Suplą.
Wgrywam oprogramownie z tego wątku, dioda miga, ale supla informacuje, że nie może wykryć urządzenia.

Mam model: TYWE2S, P/N: ictgSC500W-V2.
Próbowałem też wgać oprogramowanie z GG, ale nie działa. Wtedy w ogóle dioda nie miga na urządzeniu.
Czy może mam udzkoszony moduł ?
Jest to możliwe, ale bardziej prawdopodobne jest, że coś źle wgrywasz/ustawiasz/robisz.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mirekmc
Posts: 8
Joined: Sun May 14, 2023 1:42 pm

Post

klew wrote: Mon Jun 05, 2023 8:20 am Jest to możliwe, ale bardziej prawdopodobne jest, że coś źle wgrywasz/ustawiasz/robisz.
Wgrywam za pomocą NodeMCY Pyflasher.
Baudrate 115200, DOUT i zaznaczam erase flash.
Do sonoffa dual r3 bez problemu wgrywałem. Loratapa kupiłem na allegro okazyjnie za 50 zł. I od początku problem. Z sonoff bez problemu udawało się wgrać soft i roleta działa. Oczywiście łączę GIPO z masą, wg instrukcji z tego forum, podczas podłączania do USB programatora.
User avatar
klew
Posts: 8708
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mirekmc wrote: Mon Jun 05, 2023 8:25 am Wgrywam za pomocą NodeMCY Pyflasher.
Baudrate 115200, DOUT i zaznaczam erase flash.
Do sonoffa dual r3 bez problemu wgrywałem. Loratapa kupiłem na allegro okazyjnie za 50 zł. I od początku problem. Z sonoff bez problemu udawało się wgrać soft i roleta działa. Oczywiście łączę GIPO z masą, wg instrukcji z tego forum, podczas podłączania do USB programatora.
Sprawdzałeś urządzenie przed zmianą softu?

Ogólnie, skoro wgrywanie działa, to ESP raczej działa prawidłowo.
Uruchom go z zasilania z USB i zobacz co w logach się pojawia. Tylko pamiętaj, aby całkowicie odłączyć zasilanie 230 V.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mirekmc
Posts: 8
Joined: Sun May 14, 2023 1:42 pm

Post

klew wrote: Mon Jun 05, 2023 8:30 am
Sprawdzałeś urządzenie przed zmianą softu?

Ogólnie, skoro wgrywanie działa, to ESP raczej działa prawidłowo.
Uruchom go z zasilania z USB i zobacz co w logach się pojawia. Tylko pamiętaj, aby całkowicie odłączyć zasilanie 230 V.
Nie sprawdzałem, bo chciałem od razu wgrać suplę :)
Może głupie pytanie, ale jak mam w logach sprawdzić? Jestem początkujący w supli. Czy jakiś program muszę uruchomić aby zobaczyć logi?
User avatar
klew
Posts: 8708
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mirekmc wrote: Mon Jun 05, 2023 8:37 am
klew wrote: Mon Jun 05, 2023 8:30 am
Sprawdzałeś urządzenie przed zmianą softu?

Ogólnie, skoro wgrywanie działa, to ESP raczej działa prawidłowo.
Uruchom go z zasilania z USB i zobacz co w logach się pojawia. Tylko pamiętaj, aby całkowicie odłączyć zasilanie 230 V.
Nie sprawdzałem, bo chciałem od razu wgrać suplę :)
Może głupie pytanie, ale jak mam w logach sprawdzić? Jestem początkujący w supli. Czy jakiś program muszę uruchomić aby zobaczyć logi?
Logi można podejrzeć np. przez putty (monitorowanie portu szeregowego), albo w serial monitor w Arduino IDE.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “Sprzęt”