Firmware dla kontrolera RGBWW H801

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7342
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lip 29, 2016 12:05 pm

Pod adresem https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/master/H801
dostępny jest do pobrania firmware dla kontrolera H801

Domo: https://www.youtube.com/watch?v=UR4vKSUqHxw
Przy okazji podziękowania dla użytkownika @miziomek który wypożyczył własne urządzenie.
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

pt lip 29, 2016 1:36 pm

Z tego co wynika z nazwy i z tego co tu piszą: https://www.open-homeautomation.com/201 ... periments/,
urządzenie ma 2 kanały W.

Czyli można sterować dodatkowym elementem świetlnym (RGBW) + (W). Prawda ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7342
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lip 29, 2016 1:42 pm

Zgadza się.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1822
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt lip 29, 2016 5:00 pm

RGB W ciepłe i W zimne takie są taśmy
Pozdrawiam
Wojtek
alv
Posty: 74
Rejestracja: sob lip 09, 2016 11:36 am

wt wrz 13, 2016 7:23 pm

Coś mi to oprogramowanie nie działa. Po włączeniu mruga dioda D2 (żółta), nic więcej.
rgbw_wroom_user1.1024.new.2.bin bez problemu.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7342
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt wrz 13, 2016 8:17 pm

Co w konsoli widać ?
alv
Posty: 74
Rejestracja: sob lip 09, 2016 11:36 am

wt wrz 13, 2016 9:33 pm

Wgrałem ponownie oprogramowanie do h801, bez czyszczenia i działa z wprowadzonymi wcześniej credenials. Wgrywałem 5 razy, więc to nie mógł być problem konwertera, chyba, że jest wybitnie niedoskonały...
Na konsoli było widać jak coś leci w pętli (nieczytelne)
JaX
Posty: 13
Rejestracja: czw wrz 15, 2016 1:27 pm

czw wrz 15, 2016 1:28 pm

Jest gdzieś do kupienia z wgraną suplą?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7342
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 15, 2016 2:56 pm

JaX pisze:Jest gdzieś do kupienia z wgraną suplą?
Nie spotkałem się.
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

wt wrz 20, 2016 3:49 pm

alv pisze:Wgrałem ponownie oprogramowanie do h801, bez czyszczenia i działa z wprowadzonymi wcześniej credenials. Wgrywałem 5 razy, więc to nie mógł być problem konwertera, chyba, że jest wybitnie niedoskonały...
Na konsoli było widać jak coś leci w pętli (nieczytelne)

Mam dokładnie to samo wgrywa sie oprogramowanie bez problemu ale mruga tylko dioda i nie widac wifi

jak to rozwiązałęś ?
ODPOWIEDZ