Status diody konfiguracyjnej

Post Reply
Zybi
Posts: 1389
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Fri Nov 03, 2017 10:32 pm

Od dzisiaj moje nowe kompilacje będą miały możliwość ustawienia sposobu pracy diody konfiguracyjnej, tak jak w ROW-01 Zamela.

W trybie konfiguracji modułu będzie można diodę albo "zapalić" , albo "zgasić" dla normalnej pracy modułu.
Attachments
led_status.jpg
led_status.jpg (43.39 KiB) Viewed 2138 times
User avatar
fracz
Posts: 1603
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Nov 04, 2017 9:01 am

Może jeszcze dodasz opcję LED Disabled żeby nie mrugalo jak nie ma internetu? :-)
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Nov 04, 2017 9:14 am

fracz wrote:
Sat Nov 04, 2017 9:01 am
Może jeszcze dodasz opcję LED Disabled żeby nie mrugalo jak nie ma internetu? :-)
Wystarczy ją wyciąć... :lol:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Espablo
Posts: 1460
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sat Nov 04, 2017 9:39 am

slawek wrote:
Sat Nov 04, 2017 9:14 am
Wystarczy ją wyciąć... :lol:
Hehe, dobre :) W mojej wersji mozna to całkiem wyłączyć viewtopic.php?f=9&t=2535
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zybi
Posts: 1389
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sat Nov 04, 2017 7:49 pm

fracz wrote:
Sat Nov 04, 2017 9:01 am
Może jeszcze dodasz opcję LED Disabled żeby nie mrugalo jak nie ma internetu? :-)
Wojtek, specjalnie dla Ciebie wersja z całkowicie wyłączoną diodą konfiguracyjną. Już nic Ci nie będzie mrugać. No może nie zupełnie, bo przy przejściu do trybu konfiguracji dioda jednak szybko pulsuje, ale to chyba dobrze, co nie :mrgreen:
Attachments
led_status2.jpg
led_status2.jpg (54.87 KiB) Viewed 2072 times
User avatar
fracz
Posts: 1603
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Nov 04, 2017 8:41 pm

Super! Bardzo dziękuję. Nie wiem, chyba tylko ja mam taką paranoję że mnie mrugający sonoff budzi :lol:
User avatar
Lucas
Posts: 446
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Mon Nov 13, 2017 9:37 pm

@Zybi, a czy w tych nowych softach do Sonoffów byłaby możliwość ustawiania, ze strony konfiguracji modułu, stanu przekaźnika po podłączeniu zasilania (wyłączony/włączony/ostatni stan).
Pamiętam, że na chwilę przed tym, jak przesiadłem się na Suplę, to Itead wprowadził taką opcję w swoich oryginalnych softach...

Ps. W którym miejscu na githubie znajdę ten soft, z którego pochodzi screen? Przeglądam Twojego forka, ale nie tego jak 2.5.3 nie mogę znaleźć...
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Zybi
Posts: 1389
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Mon Nov 13, 2017 10:09 pm

Lucas wrote:
Mon Nov 13, 2017 9:37 pm
@Zybi, a czy w tych nowych softach do Sonoffów byłaby możliwość ustawiania, ze strony konfiguracji modułu, stanu przekaźnika po podłączeniu zasilania (wyłączony/włączony/ostatni stan).
Pamiętam, że na chwilę przed tym, jak przesiadłem się na Suplę, to Itead wprowadził taką opcję w swoich oryginalnych softach...

Ps. W którym miejscu na githubie znajdę ten soft, z którego pochodzi screen? Przeglądam Twojego forka, ale nie tego jak 2.5.3 nie mogę znaleźć...
Jak można z diodą to i z przekaźnikiem też, tylko trzeba nad tym popracować.
Nowe firmware do sonoff-ów nie są upublicznione na github-ie.
szym3k
Posts: 129
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Tue Nov 14, 2017 1:44 pm

Można prosić link do softów? Może być na priv.
Post Reply