Status diody konfiguracyjnej

Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt lis 03, 2017 10:32 pm

Od dzisiaj moje nowe kompilacje będą miały możliwość ustawienia sposobu pracy diody konfiguracyjnej, tak jak w ROW-01 Zamela.

W trybie konfiguracji modułu będzie można diodę albo "zapalić" , albo "zgasić" dla normalnej pracy modułu.
Załączniki
led_status.jpg
led_status.jpg (43.39 KiB) Przejrzano 2501 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob lis 04, 2017 9:01 am

Może jeszcze dodasz opcję LED Disabled żeby nie mrugalo jak nie ma internetu? :-)
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob lis 04, 2017 9:14 am

fracz pisze:
sob lis 04, 2017 9:01 am
Może jeszcze dodasz opcję LED Disabled żeby nie mrugalo jak nie ma internetu? :-)
Wystarczy ją wyciąć... :lol:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob lis 04, 2017 9:39 am

slawek pisze:
sob lis 04, 2017 9:14 am
Wystarczy ją wyciąć... :lol:
Hehe, dobre :) W mojej wersji mozna to całkiem wyłączyć viewtopic.php?f=9&t=2535
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob lis 04, 2017 7:49 pm

fracz pisze:
sob lis 04, 2017 9:01 am
Może jeszcze dodasz opcję LED Disabled żeby nie mrugalo jak nie ma internetu? :-)
Wojtek, specjalnie dla Ciebie wersja z całkowicie wyłączoną diodą konfiguracyjną. Już nic Ci nie będzie mrugać. No może nie zupełnie, bo przy przejściu do trybu konfiguracji dioda jednak szybko pulsuje, ale to chyba dobrze, co nie :mrgreen:
Załączniki
led_status2.jpg
led_status2.jpg (54.87 KiB) Przejrzano 2435 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob lis 04, 2017 8:41 pm

Super! Bardzo dziękuję. Nie wiem, chyba tylko ja mam taką paranoję że mnie mrugający sonoff budzi :lol:
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 589
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pn lis 13, 2017 9:37 pm

@Zybi, a czy w tych nowych softach do Sonoffów byłaby możliwość ustawiania, ze strony konfiguracji modułu, stanu przekaźnika po podłączeniu zasilania (wyłączony/włączony/ostatni stan).
Pamiętam, że na chwilę przed tym, jak przesiadłem się na Suplę, to Itead wprowadził taką opcję w swoich oryginalnych softach...

Ps. W którym miejscu na githubie znajdę ten soft, z którego pochodzi screen? Przeglądam Twojego forka, ale nie tego jak 2.5.3 nie mogę znaleźć...
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn lis 13, 2017 10:09 pm

Lucas pisze:
pn lis 13, 2017 9:37 pm
@Zybi, a czy w tych nowych softach do Sonoffów byłaby możliwość ustawiania, ze strony konfiguracji modułu, stanu przekaźnika po podłączeniu zasilania (wyłączony/włączony/ostatni stan).
Pamiętam, że na chwilę przed tym, jak przesiadłem się na Suplę, to Itead wprowadził taką opcję w swoich oryginalnych softach...

Ps. W którym miejscu na githubie znajdę ten soft, z którego pochodzi screen? Przeglądam Twojego forka, ale nie tego jak 2.5.3 nie mogę znaleźć...
Jak można z diodą to i z przekaźnikiem też, tylko trzeba nad tym popracować.
Nowe firmware do sonoff-ów nie są upublicznione na github-ie.
szym3k
Posty: 192
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

wt lis 14, 2017 1:44 pm

Można prosić link do softów? Może być na priv.
ODPOWIEDZ