Od dzisiaj moje nowe kompilacje będą miały możliwość ustawienia sposobu pracy diody konfiguracyjnej, tak jak w ROW-01 Zamela.
W trybie konfiguracji modułu będzie można diodę albo "zapalić" , albo "zgasić" dla normalnej pracy modułu.
Status diody konfiguracyjnej
-
Zybi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
slawek
Wystarczy ją wyciąć...fracz wrote: Sat Nov 04, 2017 9:01 am Może jeszcze dodasz opcję LED Disabled żeby nie mrugalo jak nie ma internetu?![]()
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Espablo
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Zybi
Wojtek, specjalnie dla Ciebie wersja z całkowicie wyłączoną diodą konfiguracyjną. Już nic Ci nie będzie mrugać. No może nie zupełnie, bo przy przejściu do trybu konfiguracji dioda jednak szybko pulsuje, ale to chyba dobrze, co niefracz wrote: Sat Nov 04, 2017 9:01 am Może jeszcze dodasz opcję LED Disabled żeby nie mrugalo jak nie ma internetu?![]()
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Lucas
@Zybi, a czy w tych nowych softach do Sonoffów byłaby możliwość ustawiania, ze strony konfiguracji modułu, stanu przekaźnika po podłączeniu zasilania (wyłączony/włączony/ostatni stan).
Pamiętam, że na chwilę przed tym, jak przesiadłem się na Suplę, to Itead wprowadził taką opcję w swoich oryginalnych softach...
Ps. W którym miejscu na githubie znajdę ten soft, z którego pochodzi screen? Przeglądam Twojego forka, ale nie tego jak 2.5.3 nie mogę znaleźć...
Pamiętam, że na chwilę przed tym, jak przesiadłem się na Suplę, to Itead wprowadził taką opcję w swoich oryginalnych softach...
Ps. W którym miejscu na githubie znajdę ten soft, z którego pochodzi screen? Przeglądam Twojego forka, ale nie tego jak 2.5.3 nie mogę znaleźć...
-
Zybi
Jak można z diodą to i z przekaźnikiem też, tylko trzeba nad tym popracować.Lucas wrote: Mon Nov 13, 2017 9:37 pm @Zybi, a czy w tych nowych softach do Sonoffów byłaby możliwość ustawiania, ze strony konfiguracji modułu, stanu przekaźnika po podłączeniu zasilania (wyłączony/włączony/ostatni stan).
Nowe firmware do sonoff-ów nie są upublicznione na github-ie.
-
szym3k
Można prosić link do softów? Może być na priv.