Jak uaktualnić moduł firmy Zamel lub Nice

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9377
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lut 21, 2020 5:35 pm

Procedura aktualizacji:

1. Podłącz moduł do cloud.supla.org (powinien być widoczny w aplikacji)
2. Przełącz moduł ponownie w tryb konfiguracji przytrzymując przycisk CONFIG przez min 5sek., aż dioda zacznie szybko migać
3. Połącz się z siecią WiFi rozpoczynającą się od nazwy "ZAMEL-..."
4. Otwórz stronę http://192.168.4.1
5. Ustaw "Firmware update" na "YES"
6. Zapisz
7. Uruchom ponownie moduł np. poprzez krótkie naciśnięcie przycisku CONFIG
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 602
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

wt lut 25, 2020 4:05 pm

A na lokalnym Cloudzie?
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9377
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lut 25, 2020 4:06 pm

Na lokalnym musisz dodać kilka rekordów do bazy. Najlepiej pytać w osobnym wątku.
bicker
Posty: 411
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

śr mar 11, 2020 6:11 pm

a jak mam wersje 1,8 ??
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9377
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 11, 2020 6:31 pm

Wersję 1.8 czego ?
Jak nie ma opcji "Firmware update" to nie można uaktualnić.
siba
Posty: 99
Rejestracja: pn lut 06, 2017 4:01 pm
Lokalizacja: Kraków

pt maja 15, 2020 7:40 pm

Wykonuję całą opisaną tu procedurę krok po kroku już kolejny raz dla ROW-01 i nic, dalej się nie zaktualizował, posiada nadal soft w wersji 2.0 pomimo że zgodnie z tym wpisem viewtopic.php?p=64063#p64063 powinna pobrać się wersja 2.7.9
Myślę że raczej robię wszystko dobrze bo dla ROW-02 przeszło mi wszystko za pierwszym podejściem.

Jakieś pomysły, sugestie?
siba
Posty: 99
Rejestracja: pn lut 06, 2017 4:01 pm
Lokalizacja: Kraków

śr maja 20, 2020 4:03 pm

Jak na razie cisza ale może ktoś kto ma ROW-01 jednak się tu kiedyś zabłąka i przeczyta a może i coś odpisze ;) , zamieszczam jeszcze screen ze strony konfiguracyjnej.
Obrazek
Załączniki
row_01.png
row_01.png (16.37 KiB) Przejrzano 1901 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9377
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr maja 20, 2020 5:12 pm

Podaj mi GUID urządzenia to sprawdzę czy urządzenie pytało o firmware.
siba
Posty: 99
Rejestracja: pn lut 06, 2017 4:01 pm
Lokalizacja: Kraków

śr maja 20, 2020 7:19 pm

Wysłałem na PW
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9377
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr maja 20, 2020 7:33 pm

To urządzenie zgłasza się błędnym rozmiarem pamięci. Zgłosiłem do Zamel-a.
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ / Jak to zrobić”