LukiSpajder wrote: Fri Nov 14, 2025 7:57 pm
lukasz06 wrote: Fri Nov 14, 2025 7:33 pm
Twoja głowica programowo jest chyba taka sama jak moja.
Faktycznie to to samo chyba wyświetlacz ten sam tylko ja mam na bocznej ściance a tu na przodzie ale nawet tak samo się melduje w bramce .
Czyli to to samo tylko w innej obudowie

To temat już jest rozgrzebany , a to też się tak zachowuje jak u Mnie przy przełączeniu na te programy ?
Tak, ona jdziała jakoś dziwnie. Komunikacja bramka-głowica i głowica-bramka działa dobrze jesli, jesteśmy w trybie ręcznym.
Zauważyłem, że jeśli ustawimy temperaturę na jedną z tych originalnych zapisanych w głowicy to ona od razu wychodzi z trybu ręcznego i przechodzi w tryb programu, ale nie suplowego tylko tego zapisanego w jej pamięci. Czyli Komfort, Eco, Przeciwmrozowy, Pełne otwarcie, Off, Niestandardowe. Jest to taki stan przejściowy, na głowicy nie świeci się ikona trybu ręcznego, ani auto.
Możemy nią jednak nadal sterować zarówno z aplikacji, jak i przycisku fizycznego (u mnie jest +,-) wtedy ikonka pokaże się ta spowrotem.
Więc w sumie to chyba nie problem.
Kalibracja tempertury działa z flagą.
Flaga TRV AUTO mode => Supla schedule/manual razem z załączoną flagą TRV AUTO mode => Supla schedule nie działa poprawnie, bo między Suplowym programem auto i trybem ręcznym są jeszcze po drodze tryb Komfort, Eco i Wyłącz-Off
Tryb Off, to już wogóle nie wspłógra z Suplą, włączając go w aplikacji na głowicy włącza tryb ON i głowica grzeje.
Na głowicy Off , a w aplikacji 5 stopni
Za to z trybu przeciwmrozowego głowicy, przechodzi w tryb programu Suplowego

Takie moje obserwacje
Także wymaga ona dalszych testów
Potencjał jest, trzeba parę poprawek nanieść i będzie git

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.