Witam czy jest możliwość podłączenia rolet zewnętrznych do supla
Aktualnie rolety są sterowane pilotem wydaje mi się że do rolet dochodzi rylo 230v prosze o pomoc chcial bym sterować nimi z aplikacji ale żeby pilot nadal też działał
Rolety sterowane pilotem
-
Kuki
Pilot COSMO HTC
MOBILUS
ALE KIEDYS MIALEM INNEGO I TEZ WSZYSTKO DZIALALO ZALEZY MI ZEBY MUC STEROWAC SUPLA ORAZ PILOTEM
MOBILUS
ALE KIEDYS MIALEM INNEGO I TEZ WSZYSTKO DZIALALO ZALEZY MI ZEBY MUC STEROWAC SUPLA ORAZ PILOTEM
-
pykaman
Mam do mobilusow zrobione sterowanie supla ale jest ono takie trochę surowe. Z kabla wychodzącego z silnika idzie 5 żył. Zasilanie , zero, ziemia, góra i dół. Jak dasz faze na chwilę na górę lub dół to roleta ruszy. Ja mam wstawione sonoffy podwojne i ustawione są jako brama , załączenie przekaźnika na 0,5 sek. W apce wyglada to tak jak na obrazku. Minus taki że nie ma stanu rolety czy jest w górze , dole czy połowie , ale sterować się da.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Kuki
Ok dzięki za podpiwiedz a czy Mozna jakość to zrobić żeby działało należycie podlaczajac cos dodatkowego albo jakieś rozwiązanie
-
pykaman
Jeśli chodzi o te rolety to taczej nie. One mają krańcówki ustawiane i nie trzeba trzymać przycisku a tylko kliknąć. A supla ma tak że załącza przekaźnik i trzyma go do momentu aż sie roleta podniesie lub opuści do konca lub na zadany procent.
-
Kuki
No mi o coś takiego chodzi żeby zamykać otwierać ale żeby pokazywało że jest otwarta zamknięta
W jednej aplikacji jaka pastylkę zastosować tak żeby pilot mi też dzialal
W jednej aplikacji jaka pastylkę zastosować tak żeby pilot mi też dzialal
-
Kuki
Do silnika 230v raczej w silniku jest odbiornik z pilota