Rolety sterowane pilotem

Kuki

Witam czy jest możliwość podłączenia rolet zewnętrznych do supla
Aktualnie rolety są sterowane pilotem wydaje mi się że do rolet dochodzi rylo 230v prosze o pomoc chcial bym sterować nimi z aplikacji ale żeby pilot nadal też działał
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Musisz sprawdzić model silnika ewentualnie rozebrać przycisk i sprawdzić czy jest pod nim jakiś dodatkowy moduł.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
pzygmunt

PS. Co to za pilot ? Model/marka ?
Kuki

Pilot COSMO HTC
MOBILUS

ALE KIEDYS MIALEM INNEGO I TEZ WSZYSTKO DZIALALO ZALEZY MI ZEBY MUC STEROWAC SUPLA ORAZ PILOTEM
pykaman

Mam do mobilusow zrobione sterowanie supla ale jest ono takie trochę surowe. Z kabla wychodzącego z silnika idzie 5 żył. Zasilanie , zero, ziemia, góra i dół. Jak dasz faze na chwilę na górę lub dół to roleta ruszy. Ja mam wstawione sonoffy podwojne i ustawione są jako brama , załączenie przekaźnika na 0,5 sek. W apce wyglada to tak jak na obrazku. Minus taki że nie ma stanu rolety czy jest w górze , dole czy połowie , ale sterować się da.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kuki

Ok dzięki za podpiwiedz a czy Mozna jakość to zrobić żeby działało należycie podlaczajac cos dodatkowego albo jakieś rozwiązanie
pykaman

Jeśli chodzi o te rolety to taczej nie. One mają krańcówki ustawiane i nie trzeba trzymać przycisku a tylko kliknąć. A supla ma tak że załącza przekaźnik i trzyma go do momentu aż sie roleta podniesie lub opuści do konca lub na zadany procent.
Kuki

No mi o coś takiego chodzi żeby zamykać otwierać ale żeby pokazywało że jest otwarta zamknięta
W jednej aplikacji jaka pastylkę zastosować tak żeby pilot mi też dzialal
pzygmunt

Podnieś przycisk i sprawdź co tam jest podłączone.
Kuki

Do silnika 230v raczej w silniku jest odbiornik z pilota

Return to “Pomoc”