srw-01 odwrotne działanie
-
Loko
Poprawione mistrzu, można włączać bezpiecznik?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Jest OK. Ewentualnie będziesz musiał zamienić środkowe przewody między sobą gdyby kierunek pracy rolety był odwrotny do tego jaki oczekiwany jest przy sterowaniu z aplikacji. Jeśli z przycisku będzie odwrotnie to wtedy miejscami zamień przewód 1 z 2 licząc od strony napisu "Wi-Fi".
Daj znać jak poszło.
Aaaa i skróć sobie te przewody bo będzie ciężko je upchać w puszce.
Daj znać jak poszło.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Loko
Teraz wszystko elegancko wszystko chodzi jak należy, dzięki wielkie. Przewody celowo są dłuższe bo wygodniej się "eksperymentuje" a jutro będę skracał celem zmieszczenia w puszce.
-
Loko
Jeszcze jedno mam pytanko bo zmontowałem już całość w jednej rolecie i przycisk mam odwrotnie :/ wcześniej przycisk był obrócony do góry nogami podczas montażu i myślałem że jest dobrze. A plastikowe nakładki ze strzałkami można nakładać tylko na jedną stronę (nie da się zamienić). Pisałeś że trzeba zamienić 1 z 2 przewodem od WiFi ale nie chce już wyciągać srw bo jest ładnie umiejscowiony a przycisk akurat mam w drugiej komorze podwójnej puszki, bo jest razem z oświetleniem zewnątrz. Mógłbyś mi pokazać który przewód z którym mogę zamienić w przycisku jeśli jest taka opcja?pzygmunt wrote: Thu Jul 15, 2021 3:52 pm Jest OK. Ewentualnie będziesz musiał zamienić środkowe przewody między sobą gdyby kierunek pracy rolety był odwrotny do tego jaki oczekiwany jest przy sterowaniu z aplikacji. Jeśli z przycisku będzie odwrotnie to wtedy miejscami zamień przewód 1 z 2 licząc od strony napisu "Wi-Fi".
Daj znać jak poszło.
-
Loko
Jeszcze jedną mam zagwostkę, która wczoraj odkryłem podczas użytkowania. Jedna roleta gdy ją zasuwam dojedzie już do końca, słychać że silnik dalej pracuje. Jak wcisnę przycisk przeciwny to się wyłącza. W drugą stronę nie ma tego problemu. Jeśli zasłaniam roletę z aplikacji to też silnik kończy pracę jak roleta się zasunie. Zamieniałem wcześniej kabelki w przycisku te które są przykręcane na śrubki, ale to chyba nie ma znaczenia, bo w innej rolecie też tak robiłem i nie ma tego problemu. Czy to wina przycisku?