ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mROW-02 :)

klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

lukfud wrote: Mon Jul 26, 2021 2:02 pm
klew wrote: Mon Jul 26, 2021 1:59 pm
A restart co 5 min? :)
Tutaj jeszcze nie mam pomysłu. Spróbuj to dokładniej sprawdzić - np. czy reset jest zawsze dokładnie co 5 min? Czy inne układy w tym czasie też się resetują, albo jest zrywane połączenie z serwerem?
Spróbuj trzymać w apce na telefonie okienko od (i) cały czas otwarte - czy to wpływa na reset?

Jak będzie nowa wersja softu, to jest też szansa na poprawę tej sytuacji, ale to mocny "strzał w ciemno" i raczej nie spodziewam się poprawy.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
artur_n

Dziś odebrałem paczkę po małych przygodach, kurier zostawił paczkę w lokalnym punkcie w którym jest dystrybucja produktów Zamel. Na szczęście kumaty pracownik zadzwonił do mnie, że mają moją paczkę.

PS. Czytanie ze zrozumieniem się kłania
PS2. Adres na paczce był poprawny, inna miejscowość oraz nie było nazwy firmy w której zostawił paczkę.
Możliwe, że zasugerował się taśmą na paczce z logiem Zamel.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
bulek68

Dotarł i do mnie.
Nr 14 już podłączony, w tej chwili pod klimatyzator.
Wersja softu 2.8.14

Jak u większości reset zasilania czy brak chwilowego połączenia z siecią czyli po ponownym logowaniu do chumury resetują odczyty.
Co ciekawe resety połączenia wymuszone zmianami w Cloud na tym urządzeniu ( np zmiana lokalizacji) nie resetuje licznika.
Póki co od 30 min stabilnie połączony...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Gang

Mój numer to 16.

25 minut walki, 2 komórki, 2 laptopy, na każdym urządzeniu próba na 2-3 przeglądarkach, kilka resetów mRowa, 2 resety APeka i mogę z całą pewnością stwierdzić że adres 192.168.0.4. nie działa jak się chce wejść na stronę konfiguracji :lol: :mrgreen: :lol:

Wracając do testów zanik zasilania resetuję urządzenie również u mnie

ps. mimo ustawienia update na YES nie updatowało do .15
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Patryk

Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Gang wrote: Mon Jul 26, 2021 3:32 pm ps. mimo ustawienia update na YES nie updatowało do .15
Bo jeszcze nie jest dostępny
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
Gang

Czy planowany jest taki soft jak w GUI, że będzie można "wejść" do modułu przez ip?
jak ktoś chcę to mieć w gniazdku to każda zmiana dozwolonych Amperów jest upierdliwa.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Lucas

klew wrote: Mon Jul 26, 2021 2:20 pm
lukfud wrote: Mon Jul 26, 2021 2:02 pm
klew wrote: Mon Jul 26, 2021 1:59 pm
A restart co 5 min? :)
Tutaj jeszcze nie mam pomysłu. Spróbuj to dokładniej sprawdzić - np. czy reset jest zawsze dokładnie co 5 min? Czy inne układy w tym czasie też się resetują, albo jest zrywane połączenie z serwerem?
Spróbuj trzymać w apce na telefonie okienko od (i) cały czas otwarte - czy to wpływa na reset?

Jak będzie nowa wersja softu, to jest też szansa na poprawę tej sytuacji, ale to mocny "strzał w ciemno" i raczej nie spodziewam się poprawy.
W moim przypadku trzymanie otwartego okienka (i) nic nie zmienia. Reset i tak następuje po przekroczeniu 5 minut.
Na routerze też dobrze to widać. Dzierżawa jest ustawiona domyślnie na 10 minut, ale już po 5 się odnawia, zaraz po ponownym połączeniu modułu.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Aktualizacja dla minirowka v2.8.16 opublikowana.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Gang wrote: Mon Jul 26, 2021 3:40 pm Czy planowany jest taki soft jak w GUI, że będzie można "wejść" do modułu przez ip?
jak ktoś chcę to mieć w gniazdku to każda zmiana dozwolonych Amperów jest upierdliwa.
Jeśli już coś takiego by miało być to ja to widzę z poziomu aplikacji, tak jak jest to w przypadku DIW-01
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila

Return to “ZAMEL mROW-02”