A już miałem pisać, że mój nie pobiera aktualizacji. Niedawno wróciłem do domu. Liczyłem, że sprawdzę jak mój się zachowuje pod 2.8.16klew wrote: Mon Jul 26, 2021 6:04 pm Aktualizacje softu są chwilowo wstrzymane. Musimy sprawdzić co się dzieje z tą kalibracją układu pomiarowego.
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mROW-02 :)
-
Lucas
-
Gang
Też mam MEWa, wykonanie jakiejkolwiek akcji na mrowie nie ma wpływu na mewke, sprawdziłem wszystkie możliwości chyba
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
PuteR
Po głębszej analizie wiem że to jednak nie mROW jest problem a coś innego, bo przy innych przekaźnikach dzieje się tak samo, dlatego nie będę tu ciągnął tego tematu. W innym temacie wrzucę filmik jak to wygląda.
viewtopic.php?f=46&t=8967
-
m4rlb0r0
Sytuacja opanowania.
Zrywanie połączenia z mqtt spowodowane były przez niemoc FunBoxa6.
Na osobnym AP minirowek śmiga aż miło
Zrywanie połączenia z mqtt spowodowane były przez niemoc FunBoxa6.
Na osobnym AP minirowek śmiga aż miło
Last edited by m4rlb0r0 on Tue Aug 18, 2026 12:44 pm, edited 1 time in total.
• Z-WAVE: FIBARO | Danfoss | D-Link • ZigBee: Ikea | Sonoff | Aqara
• LAN/WIFI: Amazon | Google | Xiaomi | Supla | Sonoff | Gosund | Raspberry | Dreame | Unifi
• IR: Broadlink • RF: Sonoff
• LAN/WIFI: Amazon | Google | Xiaomi | Supla | Sonoff | Gosund | Raspberry | Dreame | Unifi
• IR: Broadlink • RF: Sonoff
-
bulek68
mROW-02 Nr 14
Nie wiem od czego to zależy ale przepiąłem urządzenie w innym miejscu do instalacji docelowej i kłamie z odczytami jak zły, chodź poprzedni test tego nie wykazywał.
Teraz mam rozbieżność na poziomie 30V.
Nie udało mi się w żaden sposób wywołać ikony informującej o przeciążeniu które zasymulowalem kilka razy z ustawieniami progu prądu na różnym poziomie.
Delikatnie upchnałem do puszki 80mm głębokosci, w środku przewody ydyp 3x2.5mm2 (x3) + kilka luźnych 1.5mm2 do podłączenia wszytkiego do kupy.
Szczerze moduł sprawia wrażenie kruchego, wciskałem to z lekkim strachem ze skończy się jak u kolegi któremu coś się połamało podczas montażu...
Nie wiem od czego to zależy ale przepiąłem urządzenie w innym miejscu do instalacji docelowej i kłamie z odczytami jak zły, chodź poprzedni test tego nie wykazywał.
Nie udało mi się w żaden sposób wywołać ikony informującej o przeciążeniu które zasymulowalem kilka razy z ustawieniami progu prądu na różnym poziomie.
Delikatnie upchnałem do puszki 80mm głębokosci, w środku przewody ydyp 3x2.5mm2 (x3) + kilka luźnych 1.5mm2 do podłączenia wszytkiego do kupy.
Szczerze moduł sprawia wrażenie kruchego, wciskałem to z lekkim strachem ze skończy się jak u kolegi któremu coś się połamało podczas montażu...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by bulek68 on Tue Jul 27, 2021 8:40 am, edited 1 time in total.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Obstawiam, że ten reset wskazań po kilku minutach spowodował też wyczyszczenie danych kalibracyjnych.bulek68 wrote: Tue Jul 27, 2021 8:21 am mROW-02 Nr 14
Także po update miłeś wszystko ok, a potem "coś się wydarzyło" i dane się wyczyściły.
Szukam przyczyny.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
PuteR
sugerujesz, że po odłączeniu od zasilania i ponownym podłączeniu rozkalibruje się?? Mogę to sprawdzić bo mam już 2.8.16 i narazie wskazuje prawidłowo.klew wrote: Tue Jul 27, 2021 8:39 amObstawiam, że ten reset wskazań po kilku minutach spowodował też wyczyszczenie danych kalibracyjnych.bulek68 wrote: Tue Jul 27, 2021 8:21 am mROW-02 Nr 14
Także po update miłeś wszystko ok, a potem "coś się wydarzyło" i dane się wyczyściły.
Szukam przyczyny.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Jeszcze nie wiem dlaczego się rozkalibrowuje, natomiast tak to wygląda. W 2.8.16 nie ma niczego, co mogłoby do takiej sytuacji doprowadzić, czego by też nie było we wcześniejszych wersjach softu.PuteR wrote: Tue Jul 27, 2021 8:42 am sugerujesz, że po odłączeniu od zasilania i ponownym podłączeniu rozkalibruje się?? Mogę to sprawdzić bo mam już 2.8.16 i narazie wskazuje prawidłowo.
U siebie próbowałem kilkadzisiąt razy resetować, robiłem też update'y do 16 i wszystko działa pięknie.
Także, cytując klasyka: "u mnie działa"
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Patryk
@klew
Jeżeli możesz.
Wyczyść pamięć.
Wgraj soft 2.8.12
Później zaktualizuj online do 2.8.14
A później do 2.8.16
Może to coś podpowie.
Jeżeli możesz.