Nr 11, na 2.8.19 około 6m od ap ubiquity pomiędzy ściana i strop betonowy. Siła sygnału oko 64 -68% rssi - 67. Połączenie jest stabilne.
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mROW-02 :)
-
PuteR
No to i ja napiszę 
Nr 11, na 2.8.19 około 6m od ap ubiquity pomiędzy ściana i strop betonowy. Siła sygnału oko 64 -68% rssi - 67. Połączenie jest stabilne.
-
QLQ
A tak z ciekawości pomierzyłem temp mRow2 i od str napisów ma 49 st C a pod spodem 41 przy małym obciążeniu 3 ładowarkami do smartfonów. Jest na stole więc w puszce będzie więcej...?
Jak u Was to wygląda?
Jak u Was to wygląda?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
bulek68
Nie mam czym wykonać dokładnego pomiaru więc się nie wypowiem, ale mam wrażenie że to całkiem sporo przy takim "byle jakim" obciążeniu.QLQ wrote: Thu Jul 29, 2021 8:56 pm A tak z ciekawości pomierzyłem temp mRow2 i od str napisów ma 49 st C a pod spodem 41 przy małym obciążeniu 3 ładowarkami do smartfonów. Jest na stole więc w puszce będzie więcej...?
Jak u Was to wygląda?
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Ale na temperaturę przekaźników już mogą mieć...Robert Błaszczak wrote: Fri Jul 30, 2021 4:29 am Ale przecież obciążenie obwodów 230V nie ma wpływu na temperaturę elektroniki mROW.
Goral64 wrote: Fri Jul 23, 2021 1:28 pm Temperatura obudowy podczas pracy maksymalnie 40°C. Na awersie na lewo od przycisku, na rewersie z drugiej strony ścięcia.
W środku na przekaźniku obciążonym 90W jest 45°C a na drugim obciążonym 7,5W jest 35°C. Później sprawdzę z większymi obciążeniami.
Na jednym elemencie od spodu płytki (chyba dioda prostownicza) ok. 44°C. Reszta poniżej 40°C.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
tomkowski
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Moduł jest nieruchomy cały czas w tym samym miejscu.pzygmunt wrote: Thu Jul 29, 2021 4:38 pm Spróbujcie zaktualizować mROW do 2.8.19 i zwróćcie uwagę czy miało to jakiś wpływ na zasięg.
Jest różnica na poziomie 4-10%. Nie wiem czy to istotne ale na 2.8.18 poziom sygnału był raczej stały (~66%).
Teraz zdecydowanie faluje (68-76%).
Do porównania mam teraz dostępny tylko PNW - umieszczony dokładnie w tym samym miejscu pokazuje 88-90%.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Przy normalnym użytkowaniu przekaźnik się nie grzeje. Chyba że będziesz przełączał go co sekundę przez kilkanaście minut. Jakakolwiek wyższa temperatura w przekaźniku może się wytwarzać tylko i wyłącznie w momencie przełączania.
Ps.
Wreszcie dziś wieczorem będę mógł przetestować swój egzemplarz mROW. Dziś powrót z pięknego kraju, w którym mieszka @elmaya
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Patryk
Nr15 v2.8.19
1. Pomiary - prawidłowe;
2.Temperatura - delikatnie letni;
3. Zasięg - porównywalny z innymi modułami w odległości ok 5 m.
4. Współpraca z wył monostabilnym - prawidłowa;
5. Brak zrywania połączenia.
6. Wejście w tryb konfiguracji - 10x
Ps.
Odnośnie obracania.
Najlepiej jest, jeżeli antena ( ta najwąższa strona) jest skierowana w stronę routera.
W/g mnie przyczyną słabszego zasięgu, przy większych odległościach, jest zastosowana w mROW-2 miniaturowa antena ( chyba) ceramiczna.
W większości modułów ( które podawane są jako przykład ) jest antena PCB ( dużo większa ).
1. Pomiary - prawidłowe;
2.Temperatura - delikatnie letni;
3. Zasięg - porównywalny z innymi modułami w odległości ok 5 m.
4. Współpraca z wył monostabilnym - prawidłowa;
5. Brak zrywania połączenia.
6. Wejście w tryb konfiguracji - 10x
Ps.
Odnośnie obracania.
Najlepiej jest, jeżeli antena ( ta najwąższa strona) jest skierowana w stronę routera.
W/g mnie przyczyną słabszego zasięgu, przy większych odległościach, jest zastosowana w mROW-2 miniaturowa antena ( chyba) ceramiczna.
W większości modułów ( które podawane są jako przykład ) jest antena PCB ( dużo większa ).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.