GUI-Generic Builder (online)
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Pytanie na które nie padła odpowiedź w całym tym wątku.
Jeśli wybiorę płytkę np. Gosund SP111 bez zaznaczania żadnej dodatkowej opcji, to będę miał od razu do wyboru po komilacji jeden przekaźnik, jeden przycisk pomiar napięcia, mocy czy muszę dodatkowo te opcje zaznaczyć?
Wiem, wiem, lamerskie pytanie
ale suma sumarum pierwszy raz dzisiaj skorzystam z Buildera. Wygenerowany plik wgrywam pod adres 0x00000?
Jeśli wybiorę płytkę np. Gosund SP111 bez zaznaczania żadnej dodatkowej opcji, to będę miał od razu do wyboru po komilacji jeden przekaźnik, jeden przycisk pomiar napięcia, mocy czy muszę dodatkowo te opcje zaznaczyć?
Wiem, wiem, lamerskie pytanie
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Wybierając "gotową" płytkę kompilator GUI Generic już zadba o to, żebyś nie tylko miał dostępne wszystkie "peryferia" dla tej płytki ale także przypisze do nich odpowiednie GPIO.Duch__ wrote: Wed Aug 04, 2021 11:13 am Jeśli wybiorę płytkę np. Gosund SP111 bez zaznaczania żadnej dodatkowej opcji, to będę miał od razu do wyboru po komilacji jeden przekaźnik, jeden przycisk pomiar napięcia, mocy czy muszę dodatkowo te opcje zaznaczyć?
Tak.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
Duch__
Po wielu bojach udało mi się wgrać soft. Przydało by się i o ile to możliwe by w nazwie pliku były dane odnośnie parametrów wgrywania DOUT etc. oraz wielkość pamięci Flash do ustawienia.
Bynajmniej mój SP111 zaczął mi mierzyć ile prądu zużywam za przetwornicą 12/230V
Przekaźnik mi w tym wypadku niepotrzebny.
Bynajmniej mój SP111 zaczął mi mierzyć ile prądu zużywam za przetwornicą 12/230V
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Goral64
DOUT jest domyślnie, a wielkość pamięci masz w nazwie wygenerowanego pliku.Duch__ wrote: Wed Aug 04, 2021 5:32 pm Po wielu bojach udało mi się wgrać soft. Przydało by się i o ile to możliwe by w nazwie pliku były dane odnośnie parametrów wgrywania DOUT etc. oraz wielkość pamięci Flash do ustawienia.
Poza tym masz opcję zmiany nazwy pobranego pliku na jaką sobie tylko zapragniesz i która będzie dla Ciebie zrozumiała o każdej porze dnia i nocy

-
Goral64
No domyślnie do ustawieniakrycha88 wrote: Wed Aug 04, 2021 7:38 pm Gdzie jest domyślnie? Tu jest problem taki, że DOUT trzeba ustawić w programie do fleshowania inaczej nie zadziała soft.

-
Duch__
Mogła by to być oficjalna informacja, a nie zgaduj zgadula. Ja jako 4 letni użytkownik supli się na tym złapałem, a co dopiero początkujący.
W tym wypadku jest domyśle. Ja na swoich softach jadę na QIO i tylko na nich oprogramowania działają stabilnie, a softy mają po prawie 4 tysiące wierszy.
W tym wypadku jest domyśle. Ja na swoich softach jadę na QIO i tylko na nich oprogramowania działają stabilnie, a softy mają po prawie 4 tysiące wierszy.
-
Duch__
Dodatkowo pomyśl o podstawowych plikach z gotowymi binarkami. Wybrałem "fabrycznego" Yunshana. Od 5 minut czekam aż wygeneruje plik, a sądzę że w tym wypadku mógłby orazu odpowiadać gotową binarką przygotowaną wcześniej. Te oczekiwanie jest strasznie zniechęcające. Dla "przeklikujących"możliwe opcje niech się kompiluje, ale podstawowe fukcionalności powinny być dostępne od zaraz.