Poproś kogoś zaufanego o przysługę. Nie musisz mu dawać danych logowania, wystarczy tylko link aby sprawdził, czy mu się strona otworzy.PuteR wrote: Fri Aug 06, 2021 2:13 pm Hmm plan dobry tylko że jak dobrze myślę to ten drugi telefon musi mieć dostęp do internetu przez GSM. W miejscu w którym mieszkam takiego zasięgu kompletnie nie mam, ale spróbuję to jakoś sprawdzić.
Dziwny problem z internetem.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
PuteR
Tak właśnie mam zamiar zrobić. Tylko że nawet przy działającym internecie strasznie ciężko było wejść na ruter z zewnątrz raz tylko udało mi się wyświetlić stronę logowania, a po wpisaniu danych tylko mielilo i nic się nie działo. Inna sprawa to nie wiem jak działa technologia VoIP z telefonami stacjonarnymi, ale w momencie jak internet znika to telefon stacjonarny chyba działa chociaż muszę to jeszcze sprawdzić dokładnie.Goral64 wrote: Fri Aug 06, 2021 4:38 pmPoproś kogoś zaufanego o przysługę. Nie musisz mu dawać danych logowania, wystarczy tylko link aby sprawdził, czy mu się strona otworzy.PuteR wrote: Fri Aug 06, 2021 2:13 pm Hmm plan dobry tylko że jak dobrze myślę to ten drugi telefon musi mieć dostęp do internetu przez GSM. W miejscu w którym mieszkam takiego zasięgu kompletnie nie mam, ale spróbuję to jakoś sprawdzić.
-
PuteR
Wwifi zakładka security mam tylko to co poniżej, przejrzałem resztę ustawień AP ale nie widzę nigdzie nic o szyfrowaniu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
PuteR
Nie odzywałem się bo miałem cichą nadzieję, że problem jak się pojawił tak nagle znikł. Od soboty rano było w sumie dobrze i net śmigał. Niestety w niedzielę wieczorem znowu pojawiły się problemy, gdy po opuszczeniu domu do niego powróciłem znowu zaczęło zrywać połączenie. Dziś od rana byłem w pracy i było dobrze, jak tylko mój telefon wszedł w zasięg wifi internet odrazu wysiadł.
Nie mam pojęcia gdzie jeszcze można szukać problemu. Mam w domu jakiś stary ruter od orange który nie ma Voip myślicie że jest sens próbować zamienić go z tym funboxem??
Wyłączyłem to wczoraj wieczorem i niestety nic to dało.
Nie mam pojęcia gdzie jeszcze można szukać problemu. Mam w domu jakiś stary ruter od orange który nie ma Voip myślicie że jest sens próbować zamienić go z tym funboxem??