Dziwny problem z internetem.

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Sprawdź jeszcze, czy jak Ci wywali Internet, to możesz dzwonić przez stacjonarny.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
PuteR

Robert Błaszczak wrote: Mon Aug 09, 2021 3:30 pm Sprawdź jeszcze, czy jak Ci wywali Internet, to możesz dzwonić przez stacjonarny.
Przypadek jest naprawdę dziwny i beznadziejny. Mało tego że działa telefon stacjonarny to działa nawet WiFi Calling na moim iphonie. W miejscu gdzie mieszkam nie ma zasięgu GSM i jedyna możliwość wykonania połączenia i jego odebrania jest właśnie poprzez WiFi Calling i o dziwo jak nie ma internetu to to normalnie działa.
Robert Błaszczak

A wyłącz Wi-Fi Calling na iPhone i sprawdź czy wtedy wywala Internet. Skoro działa telefon stacjonarny, to kanały DSL z Orange funkcjonują prawidłowo.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

PuteR

Robert Błaszczak wrote: Mon Aug 09, 2021 5:36 pm A wyłącz Wi-Fi Calling na iPhone i sprawdź czy wtedy wywala Internet. Skoro działa telefon stacjonarny, to kanały DSL z Orange funkcjonują prawidłowo.
Wyłączenie wifi calling nie pomaga, dzieje się to samo. Teraz przez około 2 dni było w miarę dobrze. Dziś znowu to samo. Ktos mi powiedział że winny może być bluetooth ale jego wyłączenie też nic nie daje.

Pomyślałem że może spróbuje połączyć się z siecią 5Ghz i tak stworzyłem na AP ale nie wiem czemu telefon jej nie widzi.
Last edited by PuteR on Thu Aug 12, 2021 8:17 pm, edited 1 time in total.
Gang

Nie każdy obsługuje 5ghz
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
PuteR

Gang wrote: Thu Aug 12, 2021 8:11 pm Nie każdy obsługuje 5ghz
Iphone 12 mini chyba obsługuje wifi 5Ghz
krycha88
Been thanked: 5 times

Wymień telefon bo chyba sobie z tym nie poradzisz ;)
https://gui-generic-builder.supla.io/
PuteR

krycha88 wrote: Thu Aug 12, 2021 8:30 pm Wymień telefon bo chyba sobie z tym nie poradzisz ;)
Niestety, ale serio zaczynam o tym poważnie myśleć. :(
PuteR

Moich bojów ciąg dalszy. Utworzyłem sieć WiFi 5Ghz na funboxie i do tej sieci podłączyłem tylko iphona. Pozostałe siedzi wykasowałem na iPhonie tak żeby łączył się tylko z tą siecia i tylko on. Niestety dziś wracam z pracy i cały internet znowu wywaliło. Nie wiem czy dobrze myślę, ale to by chyba wykluczyło jakieś błędne ustawienia na AP i wina raczej będzie po stronie rutera z Orange. Jak myślicie?
Robert Błaszczak

Spróbuj zrobić reset do ustawień fabrycznych Twojego iPhon'a ale bez przywracania danych z kopii.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Return to “Ogólna dyskusja”