ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mROW-02 :)

lukfud
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Czy będzie dostępna funkcja automatu schodowego?
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
https://smartnerzeczy.pl
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Tak. Również będzie dostępny timer.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Lucas

Gang wrote: Wed Aug 04, 2021 6:25 pm Jesteście pewni że dobrze liczy zużycie na .20?
W tym momencie pokazuje mi, że mój tv pobiera 40wat, coś mało mi się wydaję
U mnie liczy dobrze. Podłączyłem teraz zwykłą żarówkę 100W wskazanie na minirowku oscyluje między 98 a 100W.
adaszeq

Hej moi drodzy,
niestety nie załapałem się na testy, a najbardziej interesuje mnie hardware.
Rozmiar jest imponujący, ktoś może podrzucić wymiary?

Z uwagi, że nie będę mógł pobawić się jeszcze jakiś sprzętem ktoś może wrzucić fotki otwartego urządzenia (2 strony PCB)?
Niech mi ktoś powie rating to 2x5A, a na obudowie jest 750W? Jak to rozumieć?
Duch__
Been thanked: 6 times

Raczej nikt Ci nie wrzuci zdjęcia bo jest to tajemnica producenta, jakie rozwiązania zostały wprowadzone. Chyba że ktoś z Zamel-a wyrazi zgodę.
bulek68

Troszkę w temacie.
Odnalezione w sieci....
"Politykę ograniczenia dostępu do informacji o szczegółach technicznych produktów ZAMELa można jeszcze w jakim sensie zrozumieć. Jest to know-how, które ma wartość rynkową.
Próżno więc szukać w sieci schematów poszczególnych urządzeń czy opisów elementów na module. Tą drogą nie ustalimy więc numerów portów z dołączonym przekaźnikiem, LEDem, przyciskiem czy wejściami sterującymi.

Ale konia z rzędem każdemu kto znajdzie taką informację online. Jaki cel ma utajnienie kodu, otwartego przecież systemu jakim jest SUPLA, w odniesieniu do produktów ZAMELA tego zaprawdę nie jestem w stanie zrozumieć. Jakież to istotne informacje techniczne kryją się w kodzie programu i budowie urządzenia, że nie można podać ich do publicznej wiadomości? To już jakaś orwellowska paranoja dawnych komunistycznych czasów.

Nie pozostaje mi nic innego jak samemu zlokalizować połączenia wewnątrz.
Ale to już temat dla zainteresowanych"
Duch__
Been thanked: 6 times

Moduł mierzy zużycie prądu urządzeń za modułem. W wynikach nie uwzględnia sam swojego zużycia. Może warto byłoby dodać opcję do wyboru w której do końcowego pomiaru dodaje to co sam zużył. Można by to przyjąć jako wartości stałe. Wtedy byśmy mieli realne wartości zużycia.

Takie samo coś można by zastosować w innych rozwiązaniach.
adrian4477
Has thanked: 3 times

Duch__ wrote: Thu Aug 12, 2021 5:06 am Moduł mierzy zużycie prądu urządzeń za modułem. W wynikach nie uwzględnia sam swojego zużycia. Może warto byłoby dodać opcję do wyboru w której do końcowego pomiaru dodaje to co sam zużył. Można by to przyjąć jako wartości stałe. Wtedy byśmy mieli realne wartości zużycia.

Takie samo coś można by zastosować w innych rozwiązaniach.
Przeca to,co zje moduł to groszowe sprawy, w granicy błędu pomiarowego całego tego urządzenia :D
adaszeq

Duch__ wrote: Wed Aug 11, 2021 5:24 pm Raczej nikt Ci nie wrzuci zdjęcia bo jest to tajemnica producenta, jakie rozwiązania zostały wprowadzone. Chyba że ktoś z Zamel-a wyrazi zgodę.
Na forum już były powrzucane zdjęcia, więc chyba nie jest to taka wielka tajemnica. W końcu producent rozdał już urządzenia...
Tajemnica byłaby, gdyby rozwiązania były unikatowe.... moduł dopuszkowy, 2-kanałowy z pomiarem mocy to brzmi jak rozwiązania dostępne od 5lat na rynku Smart Home :)

Poczekam zatem do premiery i sobie rozbiorę :)
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Właśnie dlatego że rozdał, to nie wypada publikować zdjęć bez zgody Producenta. A rozdał jak na razie wersje prototypowe.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “ZAMEL mROW-02”