Sonoff basic jako przekaźnik dzwonkowy

Lucas

@krycha88 czy poza dodaniem tej opcji (której notabene jeszcze nie sprawdziłem) zmieniło się coś w obsłudze przycisku?
Wgrałem 3.1.19 nim zobaczyłem Twój post i teraz dla kanału otwieranie drzwi i przycisku mono, przy ustawieniach reakcja na zmiana stanu i akcja przełącz, działa tak jak chciałem wcześniej. Czyli z apki otwiera na czas ustawiony w cloudzie, a z przycisku przekaźnik zwiera się tylko na czas jego trzymania - czyli analogicznie jak było w Incan-Easy.

Edit: za to nie mogę ustawić tego, co było wcześniej, czyli odzwierciedlenia działania aplikacji z przycisku - żeby po jednokrotnym naciśnięciu przycisku przekaźnik włączył się na czas ustawiony w cloudzie.

Edit 2: po kilku próbach różnych ustawień mam wrażenie, że reakcja "czas załączenia przekaźnika" działa analogicznie jak "wciśnięcie".
krycha88
Been thanked: 5 times

Lucas wrote: Wed Aug 11, 2021 2:24 pm Edit 2: po kilku próbach różnych ustawień mam wrażenie, że reakcja "czas załączenia przekaźnika" działa analogicznie jak "wciśnięcie".
Masz rację, ale najpierw musisz ustawić czas w cloud i chociaż raz wykonać akcję z aplikacji i dopiero wtedy będzie działać tak samo jak w aplikacji.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Lucas

krycha88 wrote: Wed Aug 11, 2021 3:36 pm
Lucas wrote: Wed Aug 11, 2021 2:24 pm Edit 2: po kilku próbach różnych ustawień mam wrażenie, że reakcja "czas załączenia przekaźnika" działa analogicznie jak "wciśnięcie".
Masz rację, ale najpierw musisz ustawić czas w cloud i chociaż raz wykonać akcję z aplikacji i dopiero wtedy będzie działać tak samo jak w aplikacji.
Dzisiaj dopiero mogłem wrócić do tematu. Dzięki @krycha88 wszystko działa jak należy.
Przy ustawieniu reakcja na zmiana stanu i akcja na przełącz - przekaźnik zwiera się na czas trzymania przycisku.
Przy ustawieniu reakcja na czas załączenia... i akcja na przełącz i otwarciu przynajmniej raz z aplikacji - przycisk działa na ustalony w cloudzie czas.
krycha88
Been thanked: 5 times

Lucas wrote: Mon Aug 16, 2021 9:47 am
krycha88 wrote: Wed Aug 11, 2021 3:36 pm
Dzisiaj dopiero mogłem wrócić do tematu. Dzięki @krycha88 wszystko działa jak należy.
Przy ustawieniu reakcja na zmiana stanu i akcja na przełącz - przekaźnik zwiera się na czas trzymania przycisku.
Przy ustawieniu reakcja na czas załączenia... i akcja na przełącz i otwarciu przynajmniej raz z aplikacji - przycisk działa na ustalony w cloudzie czas.
Ogólnie wycofałem tą poprawkę i w aktualnym buildzie jej już nie ma. W najbliższym czasie przerobię to jako parametr domyślnie zaznaczony.
https://gui-generic-builder.supla.io/

Return to “Ogólna dyskusja”