Potrzebuję opomiarować jedną fazę i zastanawiam się co zastosować: MEW-01 z jednym przekładnikiem ? czy może LIW=01 + LEM-02LM + zasilacz ZIM 12/12 ?
Cenowo troszkę drożej wychodzi Mewka. Mniej zajmuje miejsca w rozdzielni, ale z tym nie problem.
Która opcja będzie robiła dokładniejsze pomiary ?
Mewę mam i nie narzekam, nie wiem natomiast jak się sprawuje licznik impulsowy z LIWem ?
Może coś poradzicie ?
MEW-01 vs LIW-01 + LEM-02LM
-
@Artur
Last edited by @Artur on Fri Aug 20, 2021 9:22 pm, edited 1 time in total.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie mam LIW, ale mam Zamelowe liczniki jednofazowe z wyjściem impulsowym podłączone do licznika impulsów na Arduino. Pomiar dostępny na liczniku impulsów jest identyczny z LEM. Myślę że LIW powinien równie dobrze się tutaj sprawować
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
@Artur
Cholera, pomyłka
miało być „nie narzekam”, zjadło „nie” .. Wręcz odwrotnie jestem bardziej niż zadowolony.
-
Gang
Jaka jest różnica w cenie?
Jak nie duża to mewka to jedno urządzenie a nie 3, dodatkowo będziesz mógł sobie sprawdzić dwa inne obwody. No i mewka więcej danych wyciąga.
Jak nie duża to mewka to jedno urządzenie a nie 3, dodatkowo będziesz mógł sobie sprawdzić dwa inne obwody. No i mewka więcej danych wyciąga.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
@Artur
Różnica około 70 zł.
Mewka 2 pola, LIW-LEM i Zasilacz 3 pola.
Mew - pomiar przez przekładnik, a nie wiem czy go upcham w tablicy. Przy Liw pomiar bezpośredni.
Są minusy i plusy obu opcji. Mewę już mam i prawdopodobnie pozostałych dwóch przekładników nie wykorzystam.
Mewka 2 pola, LIW-LEM i Zasilacz 3 pola.
Mew - pomiar przez przekładnik, a nie wiem czy go upcham w tablicy. Przy Liw pomiar bezpośredni.
Są minusy i plusy obu opcji. Mewę już mam i prawdopodobnie pozostałych dwóch przekładników nie wykorzystam.