Jaki czujnik polecacie do gui generic? Czy nadal występują problemy zaniku wyniki przy dht22?
Czy ktoś wymyślił ładne obudowy do jakiegoś czujnika?
Czujnik temperatury.
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Czujnik dht22 to bardzo kiepski czujnik , lepiej wybrać bme280 lub sht3X .
Jeśli wystarczy tylko temperatura to wystarczy ds18B20.
Ładna obudowa to kwestia gustu , ja mam czarne pudełka na suficie , chciałem jasno szare ale żona stwierdziła ze szare nie zawsze będzie szare i zostały czarne . Na zdjęciach mój pierwszy czujnik na DSie z własną płytka i własnym sofcie działa od początku gdy Supla wpadła mi w ręce
Jeśli wystarczy tylko temperatura to wystarczy ds18B20.
Ładna obudowa to kwestia gustu , ja mam czarne pudełka na suficie , chciałem jasno szare ale żona stwierdziła ze szare nie zawsze będzie szare i zostały czarne . Na zdjęciach mój pierwszy czujnik na DSie z własną płytka i własnym sofcie działa od początku gdy Supla wpadła mi w ręce
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
nitzsche
Mam nawet jednego dsa który też działa kilka lat ale jednak zależy mi na wilgotności. Z multiboard był problem z zanikiem wyników. A jak jest z gui generic? Tematu nie znalazłem więc chyba problem nie występuje. Druga alternatywa nad którą się zastanawiam to czujniki xiaomi.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
W aktualnej wersji SuplaDevice, obsługa DHT działa dość stabilnie. Do tego jest tam zaimplementowany mechanizm, który pokazuje poprzedni pomiar, jeśli aktualny się nie powiódł (przez kilka prób). Dzięki temu dziur prawie nie widać.
Ale DHT22 jest dość mało precyzyjny. Pomiar wilgotności na kilku DHT22 obok siebie potrafi się różnić o 10-15%.
Ja aktualnie używam BME280 i jestem zadowolony
Ale DHT22 jest dość mało precyzyjny. Pomiar wilgotności na kilku DHT22 obok siebie potrafi się różnić o 10-15%.
Ja aktualnie używam BME280 i jestem zadowolony
Najlepsze suple dla Twojego domu