Dziwny problem z internetem.
-
Kamil Ból
Borykałem się z tym problemem przez dwa miesiące myślałem że to wina tv ale jednak nie. I też okazało się że ostatecznie po podłączeniu telefonu Samsung A5 2017 (Android) Wywalało neta i po wifi i po kablu wszędzie komunikat "Konflikt IP" Po dwóch miesiącach ostrej walki poddałem się i wszystkim suplowym modułom nadałem sztywne adresy IP i od tamtej pory hula nieprzerwanie.
-
PuteR
Problem, wydaje się być rozwiązany. Winne okazało się samo orange. Chociaż dzwoniłem do nich kilkukrotnie i zgłaszałem problem z działaniem Internetu to nikt tam nie potrafił nic zrobić. Dopiero za którymś razem technik orange zauważył że mój ruter zgłosił ponad 41 000 błędów. Przyjął zgłoszenie i następnego dnia wszystko zaczęło działać. Od dwóch dni iPhone jest podłączony do sieci ale neta nie wywala. Mam nadzieję że problem nie powróci 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Kiedyś miałem ciekawy problem z dostawcą. Pingi niby Ok. Speedtest Ok, ale „internet” działał na oko kiepsko.
Zacząłem robić testy i okazało się, że losowo zrywa połączenia TCP na etapie zestawienia połączenia. Dostawca twierdził, że wszystko jest Ok. Dopiero musiałem im napisać program i udostępnić kod aby zobaczyli, że problem istnieje. Dobrze, że trafiło w końcu na kogoś kto ogarnia takie takie tematy po stronie dostawcy i problem został rozwiązany.
Zacząłem robić testy i okazało się, że losowo zrywa połączenia TCP na etapie zestawienia połączenia. Dostawca twierdził, że wszystko jest Ok. Dopiero musiałem im napisać program i udostępnić kod aby zobaczyli, że problem istnieje. Dobrze, że trafiło w końcu na kogoś kto ogarnia takie takie tematy po stronie dostawcy i problem został rozwiązany.
SUPLA.... Nareszcie w domu.